Ağbal: İç talep ivmelendi, özel tüketim harcamaları yüzde 5.7 arttı

Güncelleme Tarihi:

Ağbal: İç talep ivmelendi, özel tüketim harcamaları yüzde 5.7 arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:02

Ağbal: İç talep ivmelendi, özel tüketim harcamaları yüzde 5.7 arttı

Haberin Devamı

İstanbul, 31 Mart (DHA) – Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonomik büyümeyi değerlendirirken, son çeyrekte özel tüketimin ivmelendiğine ve özel tüketim harcamalarının yüzde 5.7 arttığına dikkat çekti.

Ağbal, yaptığı açıklamada, 2016 yılının meydana gelen darbe girişimi, turizm sektöründe yaşanan daralma, terör saldırıları ve global piyasalarda oluşan dalgalanmalara rağmen ekonominin yüzde 2.9 büyüdüğü bir yıl olduğunu dile getirdi.

Ağbal, 2016 yılının üçüncü çeyreğindeki daralmanın ardından ekonomi yönetimi olarak aldıkları kararların etkisiyle ekonominin dördüncü çeyrekte yüzde 3.5 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğüne işaret ederek, “Bu da Türkiye ekonomisinin temellerinin kuvvetli olduğunu ve dinamik büyüme yapısını sürdürdüğünü göstermiştir" dedi ve ekledi:

"Ekonominin sürükleyicisi olan iç talep son çeyrekte ivmelenmiş ve özel tüketim harcamaları yüzde 5.7 artmıştır. Bu dönemde yatırımların yüzde 2 büyümesi de ekonomik görünüm adına son derece önemlidir. Kamu harcamaları da ekonomik büyümeye pozitif katkı vermeye devam etmiştir."

Ağbal, ekonomi yönetimi olarak uygulamaya koydukları teşvikler, gerçekleştirdikleri yapısal reformlar ile küresel konjonktürdeki olumlu seyrin 2017 yılında da büyümenin hızlanmasını destekleyeceğini vurguladı. 2017 yılı ilk çeyreğinde hem üretim hem de tüketim kanalından gelen öncü göstergelerin ekonomiye ilişkin olumlu sinyaller verdiğini ifade eden Ağbal, "Referandum sonrası ekonomide güven ve öngörülebilirliğin artması da ekonomik görünümü olumlu etkileyecektir" dedi.

Ağbal, referandumda partisinin savunduğu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile siyasi istikrarın pekişeceğini, yönetimde etkinliğin artacağını reformların hızlanacağını ve Türkiye’nin ekonomik büyüme performansı artacağını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!