Ağar’ın dönüş manevrası

ANKARA’dan eski DYP’li bir milletvekili, ’Ankara kulisleri’nde dolaşan taze haberler aktarıyor:

"DP’yi % 5.5 ile baraj altında bıraktıktan sonra ’Ar damarım çatlamadı’ diye istifa eden Mehmet Ağar’ın, Baykal’a özenerek 48 saat içinde fikir değiştirmişe benzediğini biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Ağar taraftarları, parti içinde nabız yokluyorlar. Amaçları tabandan ’Ağar geri dön’ hareketi yaratıp liderlerinin eylüldeki genel kurulda geri dönmesini sağlamak... Bunun için ’Ağar çekilirse meydan Yılmaz veya Çiller’e kalır. Oysa bakın Ağar ne kadar dürüst, hemen istifa etti’ propagandası yapıyorlar.

Taban ise bu dönüşe hiç sıcak bakar mı? Bundan biraz kuşku duyarım.

Tıpkı Baykal gibi onun da artık siyasetten çekilmesini isteyen çok kişi olduğunu görüyoruz.

Bu arada Mehmet Ali Bayar’ın da Lokman Kundakçı’nın desteğiyle yeniden liderlik arayışına girdiği duyumlarını alıyoruz. Bu arada DP’de yeni lider adayları arasında Nevval Sevindi’nin ismi de ilk kez ortaya çıktı. İstanbul 1. bölgeden (Kadıköy) aday olan Sevindi’nin başkanlığa soyunması halinde köklü bir dönüşüm peşinde olacağı belirtilerek, ’Bu iş ancak tepeden tırnağa bir yenilenmeyle olur. Eski lider, eski kadrolar, eski yüzlerle olmaz. Ben ancak AKP’nin karşısına merkezde ciddi alternatif yaratacak bir hareketin içinde olurum’ dediği öne sürülüyor."

Tansu Çiller’in adı başka bir kulvarda geçerken, DP’nin 10 Eylül’deki büyük kongresine kadar daha çok kazanlar kaynayacağa benziyor.

’Erbakan Yasası’nda çifte standart

ESKİŞEHİR/DHA’nın haberinde, "Yaşlı olduğu için hapis cezasını (oğlu, babasının adına düzenlediği karşılıksız çekten) evinde çeken kalp hastası Muhittin Tabanlı (80) dışarı çıktığı gerekçesiyle konulduğu cezaevinde kalp krizinden öldü" deniliyordu.

Gel de Erbakan’ı hatırlama... ’Kayıp trilyon’ davasından mahkûm oldu, ancak AKP cezayı ’ev hapsi’ne çevirdi. Seçimde yurdu gezerek konuşmalar yaptı, TV’lere çıktı. Bu durumda Tabanlı, evinden çıktığı için ’firari’ sayılıp cezaevine konulduğuna göre propaganda yapan Erbakan için ne demeli? O da mı ’firar’daydı?

Ortada bir çifte standart yok mu?

A.T.

Oylar ve roller nasıl değişti

ESKİDEN varoşların oyu CHP’ye, yani sol partilere giderdi. Şimdi tam tersi oldu; tüm varoşlarda AKP açık farkla önde oldu. Kıyı kentler de CHP’ye kaldı. Demokrasinin yerini ’torba’ ve dindarlık aldı.

Başbakan onun için "Çankaya’yı, İzmir’i, Tunceli’yi istiyorum" diyor.

Örnek bir tablo çok şeyi anlatıyor.

Haberin Devamı

İLÇE        CHP     AKP

Çankaya 229.297 115.853

Bakırköy 63.169 28.640

Beşiktaş 62.842 21.700

Kadıköy 205.114 111.303

Karşıyaka 127.335 79.264

Çeşme 9.446 3.694

Bodrum 26.910 9.989

Marmaris 14.72 38.287

Kuşadası 15.22 38.941

Didim 9.260 5.656


Sonunda biz de azınlık olduk

GÖZÜMÜZ aydın, artık biz de azınlık olduk! Bundan böyle Avrupa Parlamentosu, AB, ABD, bizim arkamızda. (Hay Allah unuttum. ’Ne ABD, ne AB, tam bağımsız Türkiye’ diye bağırmıştık değil mi?)

Olsun, İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideriz.

Çok sıkışırsak Fransa’ya iltica ederiz.

Belki hapse gireriz. Oradan doğru TBMM’ye seçilebiliriz.

Nurlu ufuklar vaat ediyorlardı da inanmıyorduk. Al sana nurlu ufuklar!

Yahu; şu insanoğlu da ne nankörmüş beeee!!

Gökhan ECEVİT

Günay’a soruyoruz

ESKİ solcu yeni AKP’li ve Tayyip Erdoğan’ın ’prenslerinden’ Ertuğrul Günay diyor ki:

"Demokrasi kültürü gelişmiş ülkelerde seçim kaybedenler görevlerinden ayrılırlar."

Yani, Deniz Baykal’a gönderme yapıyor.

Eski solcu, yeni AKP’li Sayın Günay’a soruyoruz:

"Demokrasi kültürü gelişen ülkelerde; seçimlerde un, yağ, şeker, kömür, para çeki dağıtmak var mıdır?"

Yeni partisinde bunu da sorgulasa da, demokrasi kültürümüz tam teşekküllü gelişse!..

Cemal YEŞİLYURT

GÜNÜN SÖZÜ

"BİR siyasi partinin kazanıp kazanmadığını yalnızca bugün aldığı oylarla değerlendirmek siyasi açıdan yüzeysel olur. Bir partinin aldığı oy dışında siyasi misyonu, ülkenin ve toplumun geleceğine dönük iyi niyeti, rejimle ilgili temel yaklaşımları başarı puanları arasında önemli yere sahiptir. Öteden beri CHP’yi karambole getirip ele geçirmek isteyenler şimdi CHP’nin başarısız olduğunu öne sürüyorlar. Aslında CHP ve Baykal başarılıdır."

(CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz)

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

BİRİ bizi bayılttı. Biri bize ’kal’ getirtti. Adını vermek istemiyorum. Ona kısaca ’Bay Kal’ diyorum ve kendisine yalvarıyorum: Artık gidin, ne olur gidin!

Aziz Naci DOĞAN

MERAL Gezgin Eriş, Güler Sabancı, Burhan Karaçam,
Prof. Eser Morak, Prof. Bülent Gültekin gibi öğrenciler yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nin eski dekanı, finans hocalarından Prof. Özer Ertuna, Okan Üniversitesi’nde ders verecek.

Yazarın Tüm Yazıları