Ağar: Cumhurbaşkanlığına kilitlenmek yanlış

Güncelleme Tarihi:

Ağar: Cumhurbaşkanlığına kilitlenmek yanlış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 13:24

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin bilerek ve yanlış bir şekilde cumhurbaşkanlığı meselesine kilitlendiğini savunarak, “Cumhurbaşkanlığı meselesinden sonra sanki bu hükümetin tenkit edilecek hiç bir tarafı yok mudur?” dedi.

Haberin Devamı

Ağar, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Genel Başkanlığı'na yeniden seçilen Mustafa Kumlu'ya tebrik ziyaretinde bulundu. Kumlu ile bir süre baş başa görüşen Ağar, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de sendikaların karşılaştığı sorunların arttığını belirten Ağar, sendikasızlaştırma ve işsizliğin bütün hızıyla devam ettiğini savundu. Ağar, ”Türkiye'de özelleştirmenin yapısal bir değişim aracı olduğunu kavramayan bakış açısı, bu sonuçları doğurmaya devam edecektir” dedi.

Hükümetin, uzlaşma kültürü yaratma sözüyle göreve geldiğini ancak bu sözünden kısa sürede uzaklaştığını öne süren Ağar, Ekonomik Sosyal Konsey'in de ”göstermelik olduğunu”, yılda yapılan bir-iki toplantının sorunların çözümüne katkı sağlayamadığını vurguladı. Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Bir yandan devletin ekonomiden çekildiğini, çekilmesi lazım gerektiğini ifade edenler, aynı oranda özel kesimde bir büyümenin varlığını da vatandaşa hissettirmek durumundadır. Ortaya çıkan tablo, ekonomik büyümenin reel anlamda var olmadığını bize göstermektedir. Bunun Türkiye'nin en önemli meselesi olduğu ortadadır. Türkiye bu meselelerini çözemedikçe bu sosyal muhtevalı problemler, Türkiye'de bir güvenlik riskini taşıyan problemler halinde büyümeye devam edecektir, bunun yansımaları her şekilde Türkiye'nin büyük şehirlerinde görülmektedir. Sadece ve sadece seçime kadar vakit geçirmek amacına yönelik olarak devam etmeye çalışan bu hükümetin icraatlarının, Türkiye'nin geleceğini taşıyabilmesi mümkün değildir.”

Hükümetin sorunları sümenaltı ettiğini iddia eden Ağar, “var olan büyük meselelerden kaçan, bunların hepsini erteleyen, vakit geçiren, sadece günü gün eden politikalarla süreci artık taşıyabilmek mümkün değildir” diye konuştu. Ağar, iktidar ve ana muhalefet partisinin, “milletin değerlerini birbiriyle çatıştırdığını” savundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Mehmet Ağar, bir gazetecinin sorusu üzerine, dikkatlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrilmesi ile hükümetin yönetimsel başarısızlıklarının ilgi odağından uzaklaştırıldığını öne sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, layıkıyla başbakanlık yapamadığını savunan Ağar, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Türkiye'de mevcut başbakan, başbakanlığı layığıyla yapmış mıdır, bunun tartışması yapılacaktır önümüzdeki seçimde. Sanki 'Başbakan, başbakanlığı çok başarılı bir şekilde yapmıştır, cumhurbaşkanlığına gidebilir'... Türkiye'nin meselesi bu değildir. Türkiye'yi bu iktidarın layıkıyla yönetemediği meselesidir. Türkiye bilerek ve yanlış bir şekilde cumhurbaşkanlığı meselesine kilitlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı meselesinden sonra sanki bu hükümetin tenkit edilecek hiç bir tarafı yok mudur? Bu tamamen ortadan kaldırılmıştır. Sanki bu hükümet çok başarılıdır.

Sorunlar yok farz edilerek temel, genel ve hakiki meseleler, milletin gözünden kaçırılmaktadır ve maalesef ana muhalefet partisi de bu değirmene su taşımaktadır. Birilerinin değirmenine su taşımak için bu kısır çekişmelerin içerisinde biz yer almayacağız.”

Haberin Devamı

Ağar, “cumhurbaşkanlığı seçimini nüfus sayımı haline getirmediklerini, bir erken seçimle Türkiye'de sağlıklı bir iktidar değişimi istediklerini” sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!