Ağaoğlu’nun Bakırköy’de 2 yıl durdurulan projesinde fiyatlar 2 kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Ağaoğlu’nun Bakırköy’de 2 yıl durdurulan projesinde fiyatlar 2 kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 17:15

Ali Ağaoğlu’nun İstanbul Bakırköy’de mahkeme kararıyla 2 yıl durdurulan projesinde inşaat ve satışlar başladı. 2013 Temmuz’da metrekaresi 9 bin 500 liradan satışa çıkan projede şimdi fiyatlar 19 bin lira. Şirket yeni ismi ‘Ağaoğlu Central Park’ olan projede hasılatını da yüzde 40-60 arttırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

AĞAOĞLU Şirketler Grubu’nun Bakırköy’deki konut projesi Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmuştu. Yargıtay plan iptal kararı Şubat 2016’de bozuldu. Yaklaşık 2 yıl aradan sonra inşaat çalışmalarına başlayan şirket satış sürecini de başlattı. Bölgeye yapılan şehir parkı nedeniyle projede isim de değişti. 2 yıl önce Bakırköy 46 adı ile tanıtılan projenin adı Ağaoğlu Central Park olarak oldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, 2013 Temmuz’da metrekaresi 9 bin 500 liradan satışa çıkan projede şimdi ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu söyledi. Şirket kuru 2.80’e sabitleyince evlerin metrekare fiyatı 19 bin lira oldu. Projeden 1 milyar 200 milyon dolar hasılat beklediklerini belirten Rahvalı, hasılatında da 2 yıl öncesine kıyasla yüzde 40-60 artacağını dile getirdi. Proje bitiminde metrekare fiyatlarının 10 bin doları bulacağını belirten Rahvalı, lansman dönemine özel yüzde 15 indirim yapacaklarını da söyledi. 

Haberin Devamı

BAKIRKÖY’ÜN DEĞERİ ARTIYOR
Bakırköy bölgesinin 2 yılda ciddi gelişim gösterildiğini belirten Ağaoğlu, bu gelişmelere paralel fiyatlarında arttığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir parkının Bakırköy’e değer kattığını belirten Ağaoğlu, “Şehir parkı için kamulaştırmalar bitti, park da bu yıl biter. Marmaray ve Avrasya Tüp Geçidi projesi ile ulaşım için önemli adımlar atıldı. Biz de projede kalite anlamında yenilemeler yaptık. Tüm bu nedenlerle fiyatlar yükseldi. Ama bölgedeki fiyatlara göre bu fiyatlar fırsat fiyatları” dedi. Ağaoğlu proje durunca ev sahiplerini satış ofisine çağırmış ve paralarını iade etmişti. Ağaoğlu bu kişilere fiyat farkı uygulamayacaklarını söyledi. Terör olaylarına karşın yatırımlara ara vermeyeceklerini belirten Ali Ağaoğlu, “Dünyanın kaotik ortamında ve ülkemizin yaşamış olduğu talihsiz olaylar döneminde bile atılım yaptık. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. İşimize devam edeceğiz. Terör bizim evimizi kapanmamızı istiyor ve onların istediğini yapmayacağız. Ağaoğlu olarak puslu havalarda hep çıkışlar yaptık. Şimdi yine yeni projelerle sektöre öncülük edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

1155 DAİRE 12 VİLLA

PROJENİN 73 bin 600 metrekarelik brüt alan üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluştuğunu belirten Yapım Grubu Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar, “177 bin metrekare satılabilir alanımız var. Projede 2 bin metrekare gölet, 300 metrekare yüzme havuzu, güneşlenme terasları ve yürüyüş alanları bulunacak” dedi. Acar projenin konsept mimarının Ömer Çamoğlu olduğunu ve Ağaoğlu Mimari Ofisi tarafından detaylandırıldığını söyledi. 24 ayda tamamlanması beklenen projede 3 farklı ödeme seçeneği olduğunu belirten Hasan Rahvalı, “Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20’si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin kalan 24 ay taksitle” dedi.

Haberin Devamı

SUUDİ MÜTEAHHİTE 25 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

CENTRAL Park İstanbul projesine yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hasan Rahvalı, bugün başlayacak gayrimenkul fuarı Cityscape için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistanlı müteahhit Marwan B.A. Ashour’un, projeden 25 milyon dolarlık alım yaptığını söyledi. Rahvalı, “Suudi Arabistanlı konuğumuz fuarda yoğun talep olur ve istediği konumdaki evler biter diye satış ofisine geldi ve önden alım yaptı” dedi. Daha önce İstanbul’da küçük çapta yatırım olduğunu kaydeden Suudi işadamı, Ali Ağaoğlu’nu Maslak projesi ile tanıdığını ve o projeden ev almadığı için pişman olduğunu belirtti. Bakırköy’den alacağı daireleri Suudi Arabistan’daki müşterilerine satmayı hedeflediğini söyleyen Suudi işadamı, Türkiye’ye yatırım yapmanın güvenli ve kârlı olduğunu ifade etti. Marvan, “Burada olmamızın en önemli ve en güçlü nedenlerinden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan” dedi. Hasan Rahvalı Suudili müteahhit dahil Cityscape öncesi 34 milyon dolarlık ön satış yaptıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!