Ağaçları kesti, turizmde kara listeyi duyunca çevreci olduğunu söyledi

Güncelleme Tarihi:

Ağaçları kesti, turizmde kara listeyi duyunca çevreci olduğunu söyledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2002 01:52

Bodrum Gümbet'te asırlık 32 okaliptüs ağacını kökünden kestirince, halkın tepkisini üzerine çeken ve oteline müşteri gelmemesinden korkan Clup Turmenz Otel'in işletmecisi Halis Tural, çark etti.

Turizmci Tural, belediyeye başvurarak, ‘‘çevreci‘‘ olduğunu ve ağaçları kestiği yere hangi tür ağaç isteniyorsa onu dikmeye hazır olduğunu söyledi.

Bodrum'da geçtiğimiz günlerde Clup Turmen Otel önünde yaşanan ağaç katliamına vatandaşlar, büyük tepki gösterdi. Avukatların suç duyurusunda bulunması ve TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Yılmaz'ın oteli kara listeye alabileceklerine ilişkin açıklaması Halis Tural'ı yaptığına pişman ettirdi. Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'a pişmanlık dilekçesi veren Clup Turmen Otel'in işletmecisi Halis Tural, ‘‘Bodrum Belediyesi ve yetkilileri ile Bodrum halkından özür diliyorum. Beni affedin. Çok pişmanım. Çevreyi güzelleştirmek adına bu işi yapmıştım. Ama bu kadar tepki geleceğini düşünemedim. Aslında ben de çevreciyim. Buraya ne tür isterseniz o ağaçlardan dikerim’’ dedi.

KİMSE AFFETMİYOR

Bodrum Belediye Başkanı Ağan ise turistik tesis işletmecisi Halis Tural'ın hareketinin kabul ve affedilebilir tarafının olmadığını söyledi. Başkan Ağan, ‘‘Çevre katliamının yaşandığı cadde için mimarlarımız proje hazırlıyor. O caddeye yetişmiş palmiyeler dikip aynı güzelliğe kavuşmasını sağlayacağız. Tural hakkında açtığımız dava ile de palmiye dikimi konusundaki masrafları kendisine ödeteceğiz’’ dedi.

Bu arada, Bodrumlu 9 avukat, kamu malı ağaçları izinsiz keserek yasaları hiçe sayan Halis Tural'ın cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Ziya Levent Doğuş, Bodrum'da yaşanan okaliptus katliamının sorumlusunun cezalandırılması için konunun yasal zeminlerde takipçisi olacaklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!