Ağaçlar proje yerini değiştirtti

Güncelleme Tarihi:

Ağaçlar proje yerini değiştirtti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 15:53

Ağaçlar proje yerini değiştirtti

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak engelli yatılı bakım merkezi alanının içinde kalan 10 yıllık çam ağaçları, projenin yerinde değeşikliğe yol açtı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, ağaçları kesmek istemedikleri için yapılacak bakım merkezinin yerini kaydırdıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, engellilerin ücretsiz kalabileceği bir yer için proje hazırladı. Ancak projeyi gözden geçiren yetkililer, İl Müdürlüğü bahçesindeki çam ağaçlarının yapılacak merkezin içinde kaldığını fark etti. Bu gelişmenin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yeni bir proje için çalışmalara başladı. Yeni projeyi ücretsiz çizen mimar Muzaffer Gülsuyu ile birlikte Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, proje üzerinden inceleme yaptı. Merkezin yapılacağı yer ağaçlar için kaydırıldı.

Engelli akrabaları olan kişilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten İl Müdürü Konan, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak olan engelli yatılı bakım merkezi hayata geçiyor. İki bloktan oluşacak merkezde engelli ve yaşlılar için bütün ayrıntılar düşünüldü. Projesi hazır, ihale işlemleri kaldı. 32 engelli burada kalabilecek. Engelli yakınları bir işleri olduğunda yakınlarını bir yere bırakıp gidemiyorlardı. Şimdi zamanlı olarak engellileri buraya emanet edip, işlerini yapabilecekler. Aileler için büyük bir kolaylık olacak" diye konuştu.

400 METRE KAYDIRILDI

Projenin ilk halinin değiştiğini kaydeden Konan, bahçede 10 yılı geçkin bir süredir var olan çam ağaçlarını korumak istediklerini söyledi. Proje üzerinde yaptıkları değişikle merkezin yerini kaydırdıklarını dile getiren Konan, "Sırf ağaçları kesmemek için projede değişiklik yaptık. Engelli vatandaşlarımız da burada kalırken yeşil bir manzara izleyecek. Doğa ile iç içe olacak" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!