Ağaca ateş eden kişiye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ağaca ateş eden kişiye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 11:34

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde pompalı tüfekle ağaca ateş ederek zarar veren kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, birkaç gün önce sosyal medya üzerinden paylaşılan ve sonrasında ulusal, yerel ve sosyal medyada haber olan bir video yayımlandığı anımsatıldı.

Paylaşılan videonun içeriğinde, olayın Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü Yuvacık Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında gerçekleştiğinin anlaşıldığı bildirilen açıklamada, videonun içeriğinin sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurum sorumluluğu gereği bu ve benzeri davranışlara asla sessiz kalmayıp müsamaha göstermediğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet bizleri mutlu etmiş, ormanların korunması ve orman suçlarıyla mücadele hususunda azmimizi arttırmıştır. Orman İşletme Şefliğimiz tarafından, pompalı tüfekle ateş ederek 1 adet ağacın hayatiyetini kaybetmesine sebep olan şüpheli hakkında Orman Kanunu’nun 14. Maddesi’ne muhalefet suçundan 11 Aralık 2017 tarihinde tutanak düzenlenip, Cumhuriyet Savcılığına tevdi edilmiştir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!