'Ağaç sevgisi rahat bırakmıyor'

Güncelleme Tarihi:

Ağaç sevgisi rahat bırakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 13:18

'Ağaç sevgisi rahat bırakmıyor'

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde hizmetli Hüseyin Pehlivan (51), 20 yıldır oturduğu ilçede birçok yere fidan dikerek yetiştirdi. Pehlivan, "Ağaç yetiştirme sevgisi beni rahat bırakmıyor. Ağaç yetiştirme hobimi Sağlık Ocağımızın bahçesinde sürdürüyorum" dedi.

Kumluca 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde hizmetli olarak çalışan Hüseyin Pehlivan, merkezin yaklaşık 500 metrekarelik bahçesini ağaçlarla doldurdu. Ceviz, Malta eriği, kayısı, erik, dut, avokado, limon, portakal, mandalina ve incir gibi meyve fidanları dikip yetiştiren Pehlivan, ağaç yetiştirmeyi çok sevdiğini söyledi.

Isparta Yalvaçlı olduğunu belirten Hüseyin Pehlivan, "Yaklaşık 20 yıl önce hizmetli olarak Kumluca'ya tayin oldum. O zamanlar Kumluca'nın şehirleşmeye yeni başladığı dönemlerdi. Kumluca'mızda oturanların kaldırım veya refüjlerde ağaç yetiştirme alışkanlığı yoktu. Kaldırımlara ve refüjlerde boş bulduğum her yere değişik meyve fidanları diktim. Şehirleşme ve şehirdeki yenilenme oldukça bazı meyve fidanlarım kesildi. Yeniden yapılanmanın gereği oldu ama yine de çok üzüldüm. Çünkü onlar benim çocuklarım gibiydi. Yetiştirdiğim meyve ağaçlarından meyve yiyen birisini gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Doğup büyüdüğüm Yalvaç bozkırdır. Ama yerleşim yeri çok yeşildir. Yalvaçlılar olarak bozkırları gördükçe ağaç yetiştirmeye özenmişiz. Meyveli olsun, meyvesiz olsun fidan dikmeyi çok seviyoruz. Kumluca'da artık şehir içindeki kaldırım ve refüjlere müdahale edemiyorum. Çünkü Belediyemizi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu işi daha profesyonel ve özenle yapıyor. Ağaç yetiştirme sevgisi beni rahat bırakmıyor. Ağaç yetiştirme hobimi Sağlık Ocağımızın bahçesinde sürdürüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!