Ağaç kesme fidan dik

Güncelleme Tarihi:

Ağaç kesme fidan dik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 16:17

Ağaç kesme fidan dik

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, yılbaşı öncesi 'Ağaç Kesme Fidan Dik' sloganıyla ücretsiz fidan dağıtacak.

Yeni bir yıla girerken yılbaşı ağacı temini maksadıyla ağaç kesilmesini önlemek ve ülke genelinde fidan dikme alışkanlığını yaygınlaştırmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Ağaç Kesme Fidan Dik' sloganıyla ücretsiz fidan dağıtımına başladı. Bugüne Kadar 159 milyon adet fidan dağıtıldığı belirtildi. Dünyada tabii dengenin ve ekosistemin yeniden tesis edilmesinin en etkili yolunun yeşil dokuyu arttırmak olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bunun için ağaçlandırma yapmak, bozuk orman alanlarını iyileştirmek ve korumak zorundayız. Bu gaye ile Bakanlık olarak son 14 yılda 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Diğer yandan kendi yaptığımız çalışmaların yanında halkımızın da ferdi olarak yapacağı çalışmaları destekliyor ve isteyen her vatandaşımıza bedelsiz orman ağacı fidanı veriyoruz. Bu çerçevede bugüne kadar 159 milyon adet fidanı halkımıza bedelsiz olarak dağıttık" diye konuştu.

KAÇAK FİDAN KESENE 10 YIL HAPİS

Vatandaşların ormanlardan yılbaşı için fidan kesmeleri halinde cezaya maruz kalacaklarını ifade eden Eroğlu, "Yılbaşı çamı olarak, göknar, ladin, gibi ağaçların usulsüzce ormanlık alanlardan temin edilebileceği yönünde duyumlar aldık. Orman teşkilatımıza bu hususta talimat verdim. Denetimlerimizi artırdık. Yılbaşı için ağaç kesenlere ilgili ceza uygulanacak. Yani kaçak fidan kesenler 10 yıl hapis cezası alabilir" açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!