Ağabeyinin merakı, market işletmecisini "Goji Berry" üreticisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyinin merakı, market işletmecisini Goji Berry üreticisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 11:57

- Yatağan ilçesinde market işletmeciliği yapan Devrim Aktaş, kendisine ağabeyinin göstermesinin ardından bu işini bırakarak 2,5 dönümlük tarlasında kurt üzümü olarak da bilinen goji berry meyvesini yetiştirmeye başladı - Aktaş, elde ettiği meyveleri kurutarak kilogramı 80 ila 120 liradan satışa sunuyor

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Yatağan ilçesinde bir girişimci, 2,5 dönümlük tarlasında goji berry yetiştiriyor.

Yatağan'da market işletmeciliği yapan 35 yaşındaki Devrim Aktaş'ın hayatı, 2010 yılında ağabeyinin ilgisini çeken goji berry meyvesini internetten kendisine göstermesiyle değişti.

Kurt üzümü olarak da bilinen goji berry yetiştirmek için market işletmeciliğini bırakarak ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Bozarmut Ovası'nda 2,5 dönüm arazi satın alan Aktaş, satın aldığı tohumları da evinin bahçesinde fide haline getirdi. Ürettiği fideleri tarlasına diken Aktaş, vaktini genellikle 600 ağaçtan oluşan bahçesine ayırmaya başladı.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaç başına bir kilogram ürün aldığını bildirdi. Elde ettiği ürünlerin yaş halini 40 ile 50 lira arası, kuru halini ise 80 ile 120 lira arasındaki fiyatlarla sattığını belirten Aktaş, ürünlerin satışını da internet üzerinden yaptığına dikkati çekti.

Haberin Devamı

Aktaş, "Ürünleri, sağlığa yararlı olması nedeniyle genellikle şahıslar satın alıyor. Yaş üründen ziyade kuru ürünlerin daha yararlı olmasından dolayı bu ürünlere daha çok ilgi var" dedi.

- Zeytinciliğe alternatif olabilir

Goji berry üretmeye karar verdiğinde yakınlarının bu düşüncesini yadırgadığını dile getiren Aktaş, çiftçilerin zeytine alternatif olarak goji berry yetiştirebileceklerini söyledi.

Aktaş, şöyle konuştu:

"Goji berry'nin ekonomik değeri yüksek. Ürüne, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi var. Buralarda kaliteli ürün yetişiyor. Maliyeti ve uğraşı düşünüldüğü zaman goji berrynin zeytin veya diğer ürünleri yetiştirenler için önemli bir alternatif olacağını düşünüyorum."

Aktaş, satışı henüz yurt içine yaptığını, gelecekte yurt dışına da göndermeyi hedeflediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!