Afyonkarahisar'da yapılandırmaya 30 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda yapılandırmaya 30 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 15:39

Afyonkarahisar'da yapılandırmaya 30 bin başvuru

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Defterdar vekili Murat Toy, vergi yapılandırması için başvuruların 30 bine yaklaştığını belirtirken, süre uzatımıyla birlikte sayının 50 bini bulmasını beklediklerini söyledi.
Afyonkarahisar Defterdar vekili Murat Toy, 7143 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanunun 18 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, 19 Mayıs'tan bu yana talepleri almaya başladıklarını kaydetti. Murat Toy, "Bu kanunda özellikle vadesi geçmiş borçların yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeler vardı. Bu yapılandırmada peşin ödemelerde yüzde 90'a varan indirimler sağlandı. Birikmiş faiz ve zamların yüzde 90'ı silindi. Yüzde 10 gibi düşük bir oranda faiz ödenerek birikmiş borçlar siliniyor" dedi.
GECE YARISINA KADAR ÇALIŞILDI
Yapılandırma sonunda ödemeyle ilgili de kolaylıklar getirildiğini aktaran Toy, "Ayrıca ödeme kolaylığı da getirildi. Bu yapılandırmayla 6 aydan 18 aya kadar geniş bir taksitle ödeme planı sunuldu. Bu da iki ayda bir yapılacağı düşünülürse 36 aya kadar yani 3 yıla kadar yayılabiliyor. Yapılandırma başvuruları için 31 Temmuz son gündü. Ayrıca daha önceki yapılandırmaların da ödeme günü olarak da son gün. Bu yüzden vergi dairelerimiz saat 00.00'a kadar çalıştı. Her türlü tedbiri aldık. Gerek veznelerde tahsilat, gerek müracaat anlamında kurum olarak gerekli düzenlemeleri yaptık" diye konuştu.
30 BİNE YAKIN BAŞVURU YAPILDI
Mükelleflerin gerek internet ortamından, gerekse vergi dairelerine gelerek yapılandırmadan yararlanabildiğini vurgulayan Murat Toy, şöyle dedi:
"Özellikle vadesi geçmiş borcu olan mükelleflerimizin bunu çok iyi değerlendirmelerini talep ediyoruz. Şu anda 30 bin civarında müracaat aldık yapılandırma için. Bunların yarısına yakını internet ortamından yapılan başvurular. 19 Mayıs'ta başlayan yapılandırma başvuru süresi 31 Temmuz günü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, 27 Eylül'e kadar uzatıldı. Süre uzatımıyla yapılandırmadan yararlanmak için başvuruların 40- 50 bine ulaşmasını bekliyoruz. Sürenin uzatılması iyi olmakla birlikte mükelleflerde bir rehavete neden olmamasını diliyorum. Yapılandırma için ödeme zamanı ilk taksit için eylül ayının sonunda. Yapılan müracaatların ardından ilk ödeme son günü 30 Eylül olarak belirlendi. Müracaat süresi kaçırılmadan mükelleflerimiz bu imkanı değerlendirmelidir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!