Afyonkarahisar'da sivil insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda sivil insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:07

Afyonkarahisar'da sivil insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin düzenleme

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Valiliği, sivil insansız hava araçlarının (İHA-drone) bazı kamu kurumları ve yerleşkelerinin 200 metre yakınında kullanılmasını yasakladı.

Afyonkarahisar Valiliği, sivil insansız hava araçlarının kullanımına yönelik karar aldı. Buna göre; bu tip araçların valilik, ikmal ve garnizon komutanlığı, adliye binası ve lojmanları, il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü (bina, tesis ve lojmanları dahil), polis meslek yüksek okulu müdürlüğü, hava meydan komutanlığı, 8'inci ana bakım merkezi komutanlığı, asker alma bölge başkanlığı, 4'üncü mühimmat bölge komutanlığı, orduevi, polis moral eğitim merkezi müdürlüğü, açık ve kapalı cezaevi yerleşkesi, güvenlik bakımından önem arz eden kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanların üzerinde ve 200 metre çevresinde kullanılması yasaklandı.

Vali Hakan Yusuf Güner, "Yasaklanan bölgeler haricinde ise uçuş gerçekleştirilmeden en az 24 saat önce ilgili kolluk birimlerine bildirimde bulunulacak, gerekli bilgiler ilgili kolluk birimlerince verildikten ve mahallin en büyük mülki idare amirliğinden izin alındıktan sonra sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları kullanılabilecektir. Her türlü sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları ile yasaklanan mahallerde veya izin alınmadan gerçekleştirilen uçuşların jandarma ve emniyet birimlerince tespiti halinde bu durum tutanağa bağlanarak ilgili gerçek veya tüzel kişi hakkında mezkur mevzuat çerçevesinde ceza işlemi uygulanacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!