Afyonkarahisar'da Kardeşlik İftarı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda Kardeşlik İftarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:53

Afyonkarahisar'da Kardeşlik İftarı

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Kardeşlik İftarı düzenlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı (IHH) Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Programa, Vali Aziz Yıldırım, Ak Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İHH Şube Başkanı Ahmet Ertürk, kamu kurumlarının temsilcileri, işadamları, yetimler ve mülteciler katıldı.

İftarda konuşan İHH Afyonkarahisar Şube Ahmet Ertürk, "Bizim asıl amacımız bu bir günde ahretimizi kurtarmayı hedefliyoruz. Aslında kazanan yetimlerimiz değil. Onlar kazandıranlarımız. Bize kazandırdığınızdan, bu mutluluğu yaşattığınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Yetimlerimiz bizlerin geleceğimiz, yarınlarımız, ahretimizdir" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlattığı kardeşlik iftarlarının Afyonkarahisar olarak 3'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak İHH ile bu etkinliği hiç ara vermeden yaptıklarını aktaran Başkan Çoban, "Afyonkarahisarımızın merkezinden, ilçelerinden katılımın yanında misafir kabul ettiğimiz muhacir kardeşlerimizden Iraklı, Suriyeli, Afganistanlı, İranlı olmak üzere 1500 çocuğumuz bayram öncesi giydirildi. Bunlar giydirilirken Afyonkarahisarlı işadamlarımız, hayırsever kadınlarımız, erkeklerimiz çok ciddi manada katkı yaptı. Katkı yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!