Afyonkarahisar'da Canlı Hayvan Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda Canlı Hayvan Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 16:26

Afyonkarahisar'da Canlı Hayvan Fuarı açıldı

Haberin Devamı

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Afyonkarahisar Valiliği'nin desteklediği HAYEXPO Canlı Hayvan Fuarı açıldı.
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Afyonkarahisar Canlı Hayvan Fuarı bu yıl 3- 6 Mayıs tarihleri arasında 4 gün süreyle açık olacak. Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası'nda gerçekleştirilen açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bölge Koordinatörü Mustafa İslamoğlu ve firma yetkilileri katıldı.
Vali Mustafa Tutulmaz, bu etikliklerle Afyonkarahisar'ın hayvansal ve gıda anlamında önemli olan hayvanların piyasadaki konumu, ülkedeki konumu açısından geldiği noktayı hep beraber görebilmek için önemli olduğunu söyledi.
Geçen yıl yapılan canlı hayvan borsası açılışında Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin et borsası olması için çalışıldığının aktarıldığını hatırlatan Tutulmaz, "Türkiye'nin et borsasının burada oluşturulması için çabalarımızın yeterli olmadığını görüyorum. Bu konudaki eksiklerinin bir an önce elbirliğiyle giderilerek Afyonkarahisar'ı Türkiye'nin et borsası haline getirmemiz gerekiyor. Bu konuda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse borsamız üzerine düşeni ciddi bir şekilde yapması gerekiyor. Et ve lezzet merkezi olma iddiamızın daha sağlıklı şekilde olabilsin" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuara getirilen büyükbaş hayvanları ve süs tavuklarını inceleyerek, tarımsal ürün getiren işletmelerin stantlarını ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!