Afyonkarahisar'da afete hazırlık planı imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda afete hazırlık planı imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:07

Afyonkarahisar'da afete hazırlık planı imzalandı

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 'Değerlendirme ve Olası Afetlere Karşı Daha Etkin Müdahale İçin Hazırlık' planını imzalandı.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce (AFAD) hazırlanan Afyonkarahisar Afet Müdahale Planı toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında yapıldı. AFAD salonunda gerçekleşen programa, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapı, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, 'Değerlendirme ve Olası Afetlere Karşı Daha Etkin Müdahale İçin Hazırlık Planı' imzalanarak yürürlüğe girdi.

Toplantıda konuşan AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Vali Güner'in destek ve katkılarıyla önemli çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Buldan, Vali Güner'in Projeli Yönetim Modeli kapsamında Kafanı Kaskla Evini DASK'la Koru, Afete Maruz Alanlarının Sayısallaştırılması gibi pek çok projenin hayata geçirilip başarılı olunduğunu kaydetti.

Vali Hakan Yusuf Güner de Afyonkarahisar'ın acil durum ve afet anlamında Türkiye'nin en hassas illerinden biri olduğunu vurguladı. Vali Güner, "Geçen iki yılda bazı mevsimsel olayları birlikte yaşadık. Ancak elhamdülillah şu ana kadar bir afet durumuyla karşılaşmadık. İlimizde geçmiş dönemlerde afet durumunun yaşandığı pek çok dramatik olay ve hadise mevcuttur. 30 yıllık devlet hayatımızda, müdahale edilmesi gereken durumlarda yeterince bilgi sahibi olunmadığını veya olayın ciddiyetinin farkında olunmadığını, olayı normal bürokratik bir işlem gibi değerlendirildiğini gördük. Sonrasında olay anında da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını bizzat tecrübe ettim" dedi.

Tekrar aynı şeyleri tecrübe etmeye gerek olmadığına dikkati çeken Vali Güner, şöyle dedi:

"Bu işlerin vebali var diye düşünüyorum. Bu yönüyle ben yaklaşık 1.5 yıl önce bu talimatı verdim. Bu konuyla ilgili yaptığımız bir toplantı sonucunda ilimizde hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, diğer kurumlar hepsi bir takım roller üstlenmişler, bir çalışma yapmışlar. Ortaya çıkan plan da şimdi onaylanacak ancak bu planı deruhte edecek bizleriz, yani bir kişiyle deruhte edilmiyor. Alttaki yatay ve dikey durumda olan kurum ve kuruluşlar gerekli kontrollerini, gerekli inceleme ve tatbikatlarını kendi hizmet alanlarıyla ilgili burada yapsınlar."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!