Afyonkarahisar'da 403 polis mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda 403 polis mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 14:38

Afyonkarahisar'da 403 polis mezun oldu

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü 21. Dönem mezuniyet töreninde 403 polis yemin ederek göreve başladı.
Afyonkarahisar POMEM Müdürlüğü'nde, 4 Mart 2018 tarihinde başlayan eğitimlerin sona erdiği ve 403 polis adayının yemin ederek göreve başladığı tören müdürlük bahçesinde yapıldı. Törene Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, POMEM Müdürü Mustafa Eker, protokol üyeleriyle yemin ederek polislik mesleğine başlayan polis adaylarının aileleri katıldı.
TÜRK DEVLETİNİN POLİSİYİZ
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan POMEM Müdürü Mustafa Eker, eğitimin zorlu bir maraton olduğunu ifade etti. Eker, "Eğitim Merkezimizde 4 Mart 2018 tarihinde intibak eğitimiyle başlayarak 19 Temmuz 2018 tarihinde sona eren zorlu bir maratondan geçen, derslerinde, mesleki eğitimlerinde başarılı olan toplam 403 öğrencimizin işte bugün burada Emniyet Teşkilatımıza katılmasının onuru ve gururunu yaşıyoruz. Türk polisi şu grubun, bu kesimin değil, sadece ve sadece Türk milletinin, Türk devletinin polisidir. Görevi ülkesine ve milletine sadakatle bağlı, başka hiçbir yere değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet etmektir. Teşkilatımızda, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek her türlü terör örgütlerine ruhunu satmış kişilere yer yoktur. Çünkü bu kurum milletin kurumu, devletin kurumudur ve sadece onlara hizmetle mükellef insanlar yetiştirmekle görevlidir. Bilmeliyiz ki bizler vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek kadar devletimizin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yıkıcı ve bölücü yapılanmanın, birlik ve bütünlüğümüze kast eden terör şebekelerinin karşısında azimle mücadele etmekle mükellefiz" dedi.
'GÖREVİMİZİ İFA EDECEĞİZ'
Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Okan Akdeniz, acısıyla tatlısıyla 4 aylık bir eğitim sürecini geride bıraktıklarını aktardı. Akdeniz, şöyle konuştu:
"Bizleri yetiştiren anne ve babalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onların haklarını ödeyemeyiz. Bugün mezun olarak bir nebze olsun evlatlık vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyorum. Bu vesileyle belirtmek isterim ki bizler genç polis memurları olarak çağın gereklerine ayak uyduracak, üstün görev anlayışını sürdürecek, aziz milletimizin huzur ve güvenini sağlayacak, insan haklarına saygılı ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik, demokratik ve hukuk devleti ilkeleri içerisinde görevimizi ifa etmeye çalışacağız."
'VATANIM İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM' DİYOR
Vali Mustafa Tutulmaz da polislik ve askerlik mesleğinin çok kutsal olduğuna değinirken, polis ve askerin sözleşmesinde yazan ayrıntıya dikkati çekti. Vali Tutulmaz, "Vatandaşlarımızın, milletimizin huzurunu sağlamak, onların huzurlu bir ortamda yaşamalarına katkı sağlamak üzere göreve başlayan kardeşlerimiz bir taraftan da şunu diyorlar. 'Biz gerekirse görevimiz uğruna vatanımız uğruna seve seve can vermeye hazırız.' Polislik ve askerlik mesleği dışında canını ortaya koyan daha önemli meslekler var. Ama en önemlisi polis ve askerlerimizdir. Ancak aynı oranda da kutsaldır. Kutsallığı vatan uğruna ve vatandaşlarımızın huzuru uğruna canı verebilme yönüdür. Ancak bunu yaparken bu meslek grubu içerisinde de zaman zaman sıkıntılı olanlar olmuştur" diye konuştu.
'ESKİ DÖNEM BİTTİ'
Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Vali Tutulmaz, teknolojiyi kullanmalarını ve bilgi sahibi olmalarını istedi. Tutulmaz, şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımızın huzurunu sağlayabilmek adına fedakarlığı gerektiren bu meslekte, fedakarlığı en üst düzeyde tutmaları lazım. Ancak aynı oranda da kendilerini eğitmeleri lazım. Artık suç örgütleri, terör örgütleri her geçen gün gerek teknolojiden faydalanmakta gerekse daha ayrıntılı ve üzerinde çalışılması gereken konuma gelmiştir. Eskiden olduğu gibi sadece şüpheliyi bularak sonuca ulaşma dönemi bitmiştir. Daha fazla teknolojiyi kullanmak ve bilgiyi kullanmak gerekmektedir. Aldığınız bu eğitimlere katkı sağlamak için eğitim almaya devam etmelisiniz."
YEMİN EDİP KEP ATTILAR
Konuşmaların ardından dönem birincisi Okan Akdeniz, yaş kütüğüne plaket çaktı. Polis adaylarının yemin etmesi ve mezuniyet keplerini geri sayım yaparak havaya atmasıyla sona eren programda 21. mezuniyet döneminde başarılı olan ilk 3 öğrenciye de Vali Mustafa Tutulmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi. Tören sonrası polislik mesleğine adım atan çocuklarıyla bir araya gelen aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Mezuniyet günü dolayısıyla polisler aileleriyle birlikte bol bol fotoğraf çektirerek, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!