Afyonkarahisar'da 15 Temmuz paneli

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda 15 Temmuz paneli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 14:29

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz paneli

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 15 Temmuz Ruhu adlı panel düzenlendi.

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında '15 Temmuz Ruhu' paneli düzenlendi. Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'ndeki panele Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar eski Milletvekili Halil Ürün, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile farklı kurumların il müdürleri, kaymakam ve belediye başkanları, AKÜ akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Moderatörlüğünü AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın yaptığı panelde Ak Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve 15 Temmuz Şehidi Şükrü Bayrakçı'nın babası Mehmet Bayrakçı konuşmacı olarak yer aldı. Panel, Kuran tilaveti ve 15 Temmuz darbe girişimindeki görüntülerden oluşan belgesel gösterimiyle başladı.

Milletvekili Yasin Aktay, 15 Temmuz ruhunun sosyolojisi hakkında değerlendirmelerde bulunurken, 15 Temmuz'un ülkeye bir ruh getirdiğini aktardı. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdıktan sonra "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünü hatırlatan Aktay, 15 Temmuz gibi bir gecenin bir daha yaşanmaması için tüm vatandaşın birlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Ali Özkaya, 15 Temmuz'un siyasal ve hukuki boyutlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz'un hukuki olarak anayasa ile düzenlenen sistemin anayasada öngörülmeyen usullerle değiştirme hareketi olduğunu söyleyen Özkaya, "1966'da imamlık göreviyle başlayan ve hep korunarak bu günlere getirilen FETÖ, bu aziz milletin dini duygularını istismar etmiş ve belirli bir zaman içerisinde devletle ve milletle birlikte gibi görünerek devletin bütün kılcal damarlarına yerleşmiştir" dedi.

15 Temmuz Şehidi Şükrü Bayrakçı'nın babası Mehmet Bayrakçı da konuşmasında oğlu ile yaşadığı son diyaloğu dinleyicilerle paylaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!