Afyonkarahisar'da 15 Temmuz coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda 15 Temmuz coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 10:10

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz coşkusu

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yılı dolayısıyla Anıtpark önünde '15 Temmuz Destanı' anma programı düzenlendi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yılı dolayısıyla Anıtpark önünde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi. Programa Vali Mustafa Tutulmaz, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ak Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yüzlerce vatandaş katıldı.
Kuran tilavetiyle başlayan, mehter takımının gösterileriyle devam eden etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması canlı olarak verildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Müzik Grubu'nun seslendirdiği türküler de alanı dolduranlara duygulu anlar yaşattı.
Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Türk milletinin iradesine, bayrağına, ezanına ve toprağına sahip çıktığını ve bunu da tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Vali Tutulmaz, "Bir taraftan da içimizdeki hainlerin, maşaların ne yaptığını, neler yapmakla meşgul olduklarını hep beraber gördük ve onları da bugün lanetliyoruz. 81 vilayette bugün benzer törenler yapılıyor. Benzer kutlamalar, benzer lanetlemeler yapılıyor. O gün yapılan aslında sadece bir darbe değildi veya darbe teşebbüsü değildi. O gün yapılan aslında Ortadoğu'da olan, Suriye'de olan diğer ülkelerde olanlardan farklı bir şey yaratılmak istenmiyordu. Türkiye'de bir işgalin başlangıcı olsun isteniyordu. Darbe teşebbüsü başlangıçta gösteriş amacıyla yapılmış ama aslında ülkenin işgalinin yolu açılmak isteniyordu" dedi. 
Vali Tutulmaz'ın konuşmasının ardından şiirler, kasideler ve salalar okundu. 15 Temmuz belgeselinin izlenmesinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından deneysel bir kısa tiyatro oyunu gösterildi. Büyük beğeniyle izlenilen tiyatro oyununda Hasan Hüseyin Elmas ve belediye tiyatrocuları sahne aldı. Gece çeşitli etkinlikler ve yapılan ikramlarla sabah namazına kadar devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!