Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 21:16

Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına yönelik bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 11 polisten 32 yaşındaki Mehmet Dama’nın acı haberi, Afyonkarahisar’daki ailesine ulaştı.
Valisi Yardımcısı Erhan Günay, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Erkan ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı polis memuru Mehmet Dama’nın şehit olduğu haberini vermek için Tahipata Mahallesi’ndeki ailesinin oturduğu eve gitti. Evde kimseyi bulamayan Günay ve yanındakiler, bu kez şehidin kayınpederinin Fatih Mahallesi’ndeki evine gitti. Vali Yardımcısı Günay, şahadet haberini burada şehidin eşi Sümeyra Dama ile annesi Semiha Dama'ya verdi. Acı haberi alan acılı eş ve anne, fenalık geçirdi. Hazır bekleyen sağlık ekipleri, Semiha Dama ile Sümeyra Dama’ya müdahale etti.
İki ambulans hazır bekletilirken, şehidin kayınpederinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Bir çocuk babası olan Mehmet Dama’nın babası Hüseyin Dama’nın 3 yıl önce kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olan Mehmet Dama’nın 2010 yılında Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu’nu bitirerek mesleğe başladığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!