'Afyonkarahisar spor şehri olma yolunda'

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar spor şehri olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 11:29

'Afyonkarahisar spor şehri olma yolunda'

Haberin Devamı

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Spor Kompleksi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte Afyonkarahisar'ın spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Afyonkarahisar'da yapımına 2011 yılında başlanan ve 53 milyon TL'ye mal olan toplam 650 bin metrekare alana inşa edilen Kocatepe Spor Kompleksi, 2015 yılında faaliyete geçti. İçerisinde 15 bin kişilik stadyum, 2'si sentetik, 10'u doğal çim olmak üzere 12 futbol sahası, 1000 araçlık otopark, 12 loca, yarı olimpik yüzme havuzu, 2 kapalı 2 açık tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, kamp eğitim merkezi, zemini tamamen kauçuk kaplamalı atletizm alanı ve su kayak tesisinin bulunduğu Spor Kompleksi'nin etrafında da 5 yıldızlı termal oteller bulunuyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Spor Kompleksi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte Afyonkarahisar'ın spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Çoban, "Geçen yıl tam kapasiteyle hatta kapasitemizi biraz daha aşarak 85'e yakın spor kulübünü Türkiye içerisinden ve dışından ilimizde yaz kampı için misafir etmiştik. Bu sene yine bu takımlarımız Afyonkarahisar'ı yaz kampı için tercih etti. Geçen yıldan farkımız Süper Lig takımı gelmemişti. Bu yıl Bursaspor takımımız Afyonkarahisar'da kamp yaptı. Buradaki kamptan da memnun olduklarını ifade ettiler" dedi.

SÜPER LİG TAKIMLARINA ÇAĞRI

Belediye Başkanı Çoban, Süper Lig'de mücadele eden takımlara çağrıda bulunarak, kamp yapmaları için Afyonkarahisar'a davet etti. Kamp için yurt dışına giden bir takımın 200 bin euro harcama yaptığına dikkati çeken Çoban, "Süper Lig takımlarına çağrıda bulunuyorum. Televizyonlarda görüyoruz. Gittikleri ülkelerde kalitesiz otellerde ve kalitesiz yemek yiyerek bizim standartlarımızın altında maç yaparak orada yaz kampını yapıyorlar. Üstelik Türkiye'nin 5 ve 6 katı bir bedel ödüyorlar. Yani yaz kampı Süper Lig kampına Avusturya ve İsviçre'de 200 bin euroya mal oluyorsa, Afyonkarahisar'da daha kaliteli otel ve yemekler alma imkanı ile beraber daha kaliteli tesislerde yaz kamplarını yapmaları halinde 200 bin euro yerine 20 bin euro bile belki ödemeden bu imkana kavuşma imkanları var. Bu yüzden onlara da Bursaspor örneğini vererek Afyonkarahisar olur veya başka bir ilimiz olur Türkiye'de. Takımların Türkiye'de kamp yapmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinin yeni sezon kampı için özellikle Afyonkarahisar'ı tercih ettiğine işaret eden Çoban, şöyle dedi:

"Yine bu sene farklı olarak Spor Toto 1. Lig takımları ilimizi tercih etti. Geçen yıldan daha fazla takım Afyonkarahisar'da kamp yapıyor. Onlar da çok memnun. Türkmenistan'dan, Cezayir, Fas ve Belçika'dan futbol kulüpleri ilimizde kamp yaptı, yapmaya devam ediyorlar ve gelecek takımlar var. Afyonkarahisar spor turizmdeki yerini Türkiye'ye ve dünyaya göstermiş oldu. 1- 2 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'ımızda yapacak olduğumuz Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayağıyla beraber ilimizi hem Türkiye'de ve dünyada inşallah spor turizminde ne denli önemli bir kent olduğunu herkese göstermiş olacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

- Spor kompleksi drone ile görüntülenmesi

- Spor kompleksindeki sahalarda antrenman yapan takımlardan detay

- Başkan Çoban röp

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!