Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 11:00

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı

Haberin Devamı

Sait KARADUMAN/ AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Klasik Müzik Festivali, David Danel ve Ivan Siller'in keman ve piyano konseriyle başladı.
NG Afyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'dan 8 sanatçı ve 19 Türk sanatçının yer alacağı festivalin açılışı NG Afyon Termal Otel'de gerçekleştirildi. Açılışa Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve sanatseverler katıldı. Festivalin sponsorlarına plaket verilmesinin ardından David Danel ve Ivan Siller birlikte keman ve piyano konseri verdi.
10 Mayıs'a kadar sürecek festivalde söyleşi ve müzik alanında çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Kerimcan Güleryüz, David Danel, Ivan Siller, Nadir Ede, Erhan Konuk gibi sanatçılar, Afyonkarahisarlı çocuklarla okullarında bir araya gelerek klasik müzik üzerine sohbet gerçekleştirecek. Piyanist Swetlana Meerman'ın resitalinin yanı sıra Prag Modern ve Çek Öğrenci Filarmoni Orkestraları gibi önde gelen Çek orkestralarında yer alan Anna Nesverova'nın flüt ve piyano resitali gerçekleşecek. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi- Türk Müziği Oda Orkestrası, Dudlajda Fagotiky grubu, dünyanın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlayan Ludus Ensemble Quartet klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!