Afyonkarahisar, büyükşehir için aday

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar, büyükşehir için aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 10:14

 Afyonkarahisar, büyükşehir için aday

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, büyükşehir düzenlemesi yapılması hâlinde ilk sırada olduklarını belirtti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye'de 30 büyükşehir bulunduğunu, Afyonkarahisar'ın, bu şehirlerden sonra en büyük il olduğunu kaydetti. Büyükşehir olacaksa ilk sırada Afyonkarahisar'ın yer aldığını vurgulayan Çoban, "Biz bunu hükümetimizin yetkililerine sorduk. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya Bey de Afyonkarahisar'a geldiğinde 'Hazırlığınızı yapın, Afyonkarahisar büyükşehir olacak' dedi" diye konuştu.
İKLİM ŞARTLARI ELVERDİĞİNDE ÇALIŞMA BAŞLAYACAK
Kent genelinde yapılan altyapı hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkan Çoban, "Biz kış şartları biter bitmez tüm yollarımızı yapacağız. Kar yağdıktan sonra tuz yapıyorsunuz. Tuz da yolları bozuyor. Biz hepsini mart-nisan ayında bitiririz. Milli Birlik Caddesi'ne doğalgaz girdi. Doğalgaz, 33 günlük bir çalışma gerçekleştirildi. Biz de hemen parke taşlarını yaptık. Doğalgaz için kazılan yerler yama ile yamanmıyor. Parke taşı döşedik. İklim şartları ne zaman elverirse o zaman orayı asfalt yapıyoruz" dedi.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EMANETTİR
Açıklamasında kentteki üniversite öğrencilerinin de sorunlarına değinen Başkan Burhanettin Çoban, kent sakinlerinin öğrencilerine yardımcı olması gerektiğine dikkati çekti. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 48 bine yakın öğrencisi olduğuna işaret eden Başkan Çoban, "Öğrencileri birer emanet olarak görüyoruz. Eskiden bürokratlar, memurlar buraya gelmek istemezdi. Artık buraya gelen memurlar yerleşiyor. Öğrencilerimiz de inşallah buradan güzel anılarla ayrılırlar. Onlar gelecekte söz sahibi kişiler olabilir. Kentimizi güzel şekilde tanıtalım" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!