Afyonkarahisar Belediyesi'ne 9 yeni araç

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar Belediyesine 9 yeni araç
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 16:17

Afyonkarahisar Belediyesi'ne 9 yeni araç

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediyesi araç filosuna son teknolojiyle donatılmış 9 yeni araç alındı.

Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak 9 yeni aracın tanıtımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne 2'si kanalizasyon açma ve su arızalarının tespitinde kullanılacak son teknolojiyle donatılmış araçlar olduğunu belirterek, "Biz bu iki kanal görüntüleme aracıyla su kayıp ve kaçaklarını daha rahat tespit edebileceğimiz gibi gerek yağmur suyu gerekse kanalizasyon kanallarında da o kanalın rahat çalışmasını engelleyecek sorunları çok rahat şekilde tespit edebileceğiz" dedi.

Yeni bir teknolojiyi belediyeye kazandırdıklarını aktaran Başkan Çoban, "Bunların tanıtımını yapıyoruz. Bu sistemler şu anda Türkiye genelinde sadece iki il belediyesinde kullanılıyor. Bunlardan birisi de bizim ilimizdir. Büyük şehirlerden de sadece 3- 5 tanesinde uygulanıyor. Biz bu teknolojiyle su kayıp ve kaçaklarını, boru patlaklarını, kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarındaki tıkanıklıkları daha çabuk belirleyip, sorunu daha çabuk çözebileceğiz. Sorunlar artık kameralı sistemler ve dedektörler sayesinde, lazer tarayıcılarımızla tespit edilecek" diye konuştu.

MALİYETİ 2 MİLYON TL

Araç alt yapısına yapılan bu yatırımın 2 milyon 50 bin liraya mal olduğunu kaydeden Başkan Çoban, artan döviz kurlarının da hesaba katılmasıyla bu bedelin güncel fiyatlarla 3 milyon lirayı geçtiğini anlattı.

Başkan Çoban daha sonra araçların özellikleriyle ilgili bilgi aldı. Araçları kullanan belediye personeli cihazların nasıl çalıştığını uygulamalı olarak gösterdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!