Afşin'de 'Goji Berry' bahçesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Afşinde Goji Berry bahçesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 15:06

Afşin'de 'Goji Berry' bahçesi kuruldu

Haberin Devamı

AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde, deneme ekimlerinde ürün elde edilerek başarılı sonuç alınmasıyla kurt üzümü (Goji Berry) bahçesi kuruldu.



Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından kurt üzümünün ilçe iklimine uyum sağladığının tespiti amacıyla deneme ekimi yapıldı. Deneme amacıyla yapılan ekimden ürün elde edilmesiyle bahçe kuruldu. Ekipler, birçok faydası bulunan ürünün yetiştirilmesi için kurulan bahçedeki çalışmalarını sürdürüyor.



Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt, ilçenin tarımsal potansiyelinin geliştirilmesi, alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması ve çiftçilere öncülük etmesi amacıyla değişik bitki türlerinin denendiğini söyledi. Muttalip Kurt, bu bağlamda Goji Berry'in ilçeye uyum sağlayıp sağlamadığının tespiti amacıyla deneme ekimi yaptıklarını ve başarılı sonuç alındığını ifade ederek, "Klasikleşmiş ürün ve yöntemlerin dışına çıkarak çiftçimizin ufkunu genişletmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!