Afrodit güzelliği

Güncelleme Tarihi:

Afrodit güzelliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Farklı kadının dergisi AMICA, eylül ayında estetik alanındaki inanılmaz gelişmeleri ele aldı. Dr. Ziya Saylan, estetik cerrahide uygulanan son yöntemleri anlattı.

Göğüs, tüm zamanlarda ve değişik kültür gruplarında kadınlığın en büyük sembolü oldu. Gerçekten de biz kadınlar vücut güzelliğimiz için formda göğüslerimiz olsun istiyoruz. Estetik cerrahi özellikle son birkaç yıldır göğüsteki deformasyonların düzeltilebilmesi ve en doğal sonuçların elde edilebilmesi için değişik metodlar geliştiriyor. Küçük bir göğsün büyümesi için hiçbir mucizevi krem ya da madde, masaj veya jimnastik egzersizi bulunmuyor. Gerçek şu ki, küçük bir göğsün büyütülmesi için sadece cerrah müdahaleden yardım alınabiliyor. Bu da vücutta doğal bir görüntü oluşturacak protezle sağlanabiliyor. Slikon protezler artık herkesin bildiği nedenlerden ötürü çok fazla kullanılmıyor. Onun yerine tuzlu su, soya yağı ya da hidrojel protezler rağbet görüyor. Dr. Ziya Saylan, kendi kliniğinde tuzlu su protezini çok fazla önermediğini belirtiyor: ‘‘En küçük bir harekette bile ses çıkarıyor. Zaman zaman sızıntı yaptığından dolayı bazen içini tekrar doldurmak gerekebiliyor’’ diyor. Klinikte her operasyon için değişik boyutlarda birden çok implant hazırlanıyor.

Yaşlanmayı yavaşlatın

Daha çok insan estetik yaptırmaya başladı artık. Bunun belki de en önemli nedeni, vücutlarımızın beyinlerimize oranla daha erken yaşlanması. onu genç tutmak için bazı müdahalelere gerek duyuluyor. Estetik uzmanları bunu, biyolojik yaşlanmayla ruhsal yaşlanmanın birbirine uymamasından meydana gelen bir olay olarak tanımlıyorlar. Avrupa Kozmetik Cerrahi Akademisi 2. Başkanı ve aynı zamanda Düsseldorf'te Zentrum Für Kozmetische Operationen'in sahibi Dr. Ziya Saylan, estetiğe ilginin bir nedeninin de insanların kendilerini daha iyi hissetmek istemelerine bağlıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen ve dünyadan birçok estetikçiyi buluşturan toplantıya katılan Saylan, kendi kliniğinde uyguladığı yeniliklerden söz ediyor.

Ve operasyon sırasında göğsün boyutunu, formunu ve oturuşunu görebilmek amacıyla deneme impantları takılıyor. Protez ya koltuk altından açılan küçük bir delikten ya da göğsün alt kısmından veya göğüs ucundan kesilen yarım ay şeklindeki yarıktan sokuluyor. Hastada biraz daha fazla yağ dokusu ve salgı bezi varsa ve göğüslerinin dolgun görünmesini istiyorsa, o zaman protez doğrudan salgı bezleri altına yerleştiriliyor. Protezin göğüs kasları altına konulması ise diğer yönteme göre biraz daha karışık. Bu teknik daha çok hastanın göğsünün çok düz ve yağ bezesi yatağı olmadığı durumlarda geçerli.

Yüzün yaşlı görünmesi için tek sebep büyük ve derin izler değil. Bazen göz, ağız ve alındaki ince kırışıklıklar, akne izleri insanı yaşlı gösterebiliyor. Bu olumsuzlukları ne ‘‘face-lifting’’le ne de izlerin içine yağ enjekte etme yöntemiyle gidermek pek mümkün olmuyor. Kimyasal peeling yöntemi ‘‘exoderm’’, etkili bir teknik olarak karşımıza çıkıyor. Kimyasal peeling yaşlılık izleri, güneşten zarar görmüş ciltler, cilt lekeleri ve yüzeysel cilt hastalıklarının tedavisi konusunda özellikle son 20 yıldır popüler. En iyi sonuçlar ise derin peeling'de elde ediliyor. Ama nadiren de olsa bu yöntemler kalpte ritm düzensizliklerine neden olabiliyor ve zaman zaman ciltte kalıcı izler bırakabiliyor.

Genç görünmek bir anlamda elmacık kemiklerinin belirgin olmasıyla orantılı. Bu yüzden Dr. Saylan'a göre lifting yerine dolgu yaptırmakta fayda var. ‘‘Yaşlanma yüzün cilt altı dokusunun zaman içinde yapılanmamaya başlamasıyla ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu dokuya ilave yapılması ve lazer ya da peeling'le cildin niteliğinin düzeltilmesi şart’’ diyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!