Afrin'de son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...

Güncelleme Tarihi:

Afrinde son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 09:03

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı harekâtı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta şu ana kadar en az 287 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Burseya'da ilerleyiş devam ediyor. CNNTürk'ün haberine göre Burseya Dağı'nın büyük bölümü teröristlerden alındı. Teröristlerin Kilis'e yönelik roketli saldırısının ardından Afrin'deki hedefler fırtına obüsleriyle vuruluyor...

Haberin Devamı

 İŞTE BUGÜN DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump arasında, tüm gözlerin çevrildiği kritik görüşme akşam saat 20.30’da yapıldı. Trump, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla aradı. İki ülke arasında ABD’nin Suriye’de 30 bin kişilik YPG ordusu kurma kararının ardından ilk kez gerçekleşen Erdoğan-Trump görüşmesinde ağırlıklı olarak Zeytin Dalı Harekatı ve Suriye meselesi konuşuldu. 

TOP ATIŞLARI BAŞLADI

19:54 Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından Kilis kent merkezine yönelik roketli saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) belirlenen hedefler ateş altına alındı. Sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti.
Sınır birliklerinin top atışları, Kilis kent merkezinden de duyuldu.

Haberin Devamı

287 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

19.10 Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bu akşam yapılan açıklamada şu ana kadar en az 287 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

CAMİYE ROKET!

18.40 Afrin'den PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen diğer ikinci roket ise Kilis'in Kazım Karabekir Mahallesi’ne isabet etti.

18.15 Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen iki roketten biri, bugün saat 18.15’te Kilis’in Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi Çalık Camisi’ne isabet etti. Camide bulunan 2'si ağır 8 vatandaş yaralandı. Yaralılardan biri kurtarılamayarak şehit oldu.

16:07 CNNTürk canlı yayınına bağlanan Kanal D editörü Cem Tekel, Burseya Dağı'nın büyük kesiminin terör örgütünden alındığı bilgisini paylaştı. Burseya Dağı'nda terör örgütünün mevzileri, menfezleri, tünelleri, gözetleme kuleleri bulunuyordu. Terör örgütünün çok sayıda keskin nişancı yerleştirdiği, doçka mevzilerinin olduğu bilgisi vardı. 

13: 57 TSK ve ÖSO'nun kritik Burseya Dağı’ndaki ilerleyişine ilişkin yeni görüntüler geldi. Bölgeden kaydedilen görüntülerde ÖSO birliklerinin bir YPG’li ele geçirdiği görülüyor. ÖSO unsurları, çevrede bulunan bir tünelde 20 kişinin bulunduğunu söyleyen YPG’li teröriste bir şey yapmayacaklarını söylüyor. Ulaşılan bölgedeki bir yapıda terör örgütü YPG'nin flaması olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Afrinde son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...

13:53 ÖSO, terör örgütünün 'Özel Kuvvet' olarak nitelendirdiği YAT'ın üyesi olduğu belirtilen bir terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

13.00
Hatay Valiliği, yoğunluğun yaşandığı Hassa ve Kırıkhan ilçesinde bazı bölgeleri 15 gün boyunca ’Geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan etti. Bu gelişme üzerine bugün sabah saat 08.00’den itibaren sınır bölgesine gazetecilerin ile vatandaşların girişine izin verilmedi.

ATAK HELİKOPTERLERİ İLK KEZ KATILDI

Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı.  AA ekibi, yerli üretim ATAK helikopterlerinin teröristlere ait hedeflere yönelik atışlarını görüntüledi. Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı. Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

Haberin Devamı

Afrinde son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...
AFP Hatay Hassa'daki Türk tanklarının fotoğraflarını geçti.

268 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

12:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Zeytin Dalı Operasyonunda şehitlerimiz, gazilerimiz var ama Özgür Suriye Ordusu ve bizim şehitlerimizle beraber 7-8 şehidimiz varsa 4 gün içerisinde, karşı taraftan da tespit ettiğimiz kadarıyla 268 kişi etkisiz hale getirildi. Kararlı bir şekilde bu devam edecek. Bunların kökünü kazıyacağız."

11:30 Afrin'deki terör harekatına katılan ÖSO birliklerinin ilerleyişi görüntülendi. Bölgede yoğun sis ve yer yer yağmur olduğu görülüyor.

Afrinde son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...
Hatay Hassa'da harekat için hazır bekleyen askerler

Haberin Devamı

11:07 Zeytin Dalı Harekatına yönelik sosyal medya paylaşımları üzerinden PYD/PKK propagandası yürüttüğü gerekçesiyle 31 ilde gözaltına alınan 150 şüpheliden 11'i tutuklandı.

SAVAŞ UÇAKLARI CANLI YANINDA VURDU

09.30 Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde PYD/PKK mevzileri havadan ve karadan yapılan bombardıman ile etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Operasyonu'nun 5. gününde Türk savaş uçakları havadan, fırtına obüs ve ateş destek vasıtalarıyla karadan PYD/PKK mevzileri ateş altına alındı. Belirlenen hedefler, yapılan bombardıman ile etkisiz hale getiriliyor. Yapılan bombardımanın ardından yükselen dumanlar, Kilis'in sınır köylerinden de görülüyor. Savaş uçaklarının bu sabah Afrin'deki terör mevzilerini vurması, Habertürk muhabirleri Osman Girgin ve Deniz Pirinççiler tarafından canlı yayınında görüntülendi.

Haberin Devamı

Afrinde son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...

08.25 Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Afrinde son dakika... Kritik dağın büyük kesimi ele geçirildi...

08.00 Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor. 170 hedef imha edildi, 15 nokta örgütten alındı. Zeytin Dalı Harekatı, devam ederken, Özgür Suriye Ordusu askerleri, Afrin yakınlarında ele geçirdikleri köylerdeki PKK/YPG'lileri de bir bir teslim alıyor.

HÜRRİYET YAZARLARI HAREKATI YORUMLADI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!