Afrin şehidinin törenine katılan Erdoğan: Evladımızın vasiyetini yerine getireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Afrin şehidinin törenine katılan Erdoğan: Evladımızın vasiyetini yerine getireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 14:10

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik ''Zeytin Dalı Harekatı''nın üçüncü gününde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin, Türkmen bölgesinde Suriye'de bir okula isminin verilmesini vasiyet ettiği öğrenildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin vasiyetini yerine getireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Suriye sınırında terör örgütü unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan (30) Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda siyasi katıldı.

Afrin şehidinin törenine katılan Erdoğan: Evladımızın vasiyetini yerine getireceğiz

ERDOĞAN: EVLADIMIZIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRİRİZ

Törende konuşan Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı: ''Şehidimiz Musa Özalkan Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz demiştir. Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz onun şehadetine şahidiz o da bizim saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz Mehmet'lerimiz bu karda kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar kimlere karşı? Teröristlere karşı. DEAŞ gibi terör örgütüne yönelik operasyondur. Bu operasyonu milletimiz ÖSO birlikte zafere ulaşma suretiyle kazanacağız. Kararlıyız azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız. Şu anda yavrumuz bu noktada attığı tweet'lerle de adeta geleceğini okudu. Adeta şehadetten kendisine gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerekeceğini de orada bildirdi. Bu millet güçlü. Biz evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz onu da yerine getiririz. Allah rahmet eylesin.''

Haberin Devamı

Afrin şehidinin törenine katılan Erdoğan: Evladımızın vasiyetini yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Özalkan'ın cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki törenin ardından askeri araçla memleketi Ayaş'a getirildi. Annesi Hatice Özalkan ve eşi Şeyma Özalkan, kortej eşliğinde Bayat Mahallesi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak dualar etti. Cenazeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da katıldı.

Bayat Mahallesi Camisi'nde yüzlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde köy mezarlığına taşındı. Şehit Özalkan'ın cenazesi Kuran-ı Kerim okunarak defnedildi. Şehidin kabrine mavi bere bırakıldı.

Haberin Devamı

Afrin şehidinin törenine katılan Erdoğan: Evladımızın vasiyetini yerine getireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, şehidin eşi Şeyma Özalkan’a Türk bayrağı teslim ederken, aileye taziyelerini iletti.

Ağabeyi Necip Özalkan, şehidin hayatı boyunca tim komutanı olmak istediğini belirterek, "Kardeşim zaten hep asker olmak istedi, tim komutanı olmak istedi. Operasyon öncesinde beni aradı. 'Ağabey operasyona gidiyorum, evin bilgisi yok, senin bilgin olsun.' dedi. Vatan millet sağ olsun. Bir vasiyeti var. Suriye’de kendi adının verildiği okul yapılmasını istemiş. Cumhurbaşkanımız yapılacağını söyledi." sözlerine yer verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!