Afrin izole edilecek

Güncelleme Tarihi:

Afrin izole edilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 00:51

MİLLİ Güvenlik Kurulu’nun önceki günkü toplantısında, Suriye’deki gelişmeler önemli yer tuttu. MGK sonrası yapılan açıklamada, TSK’nın İdlib’de çatışmasızlık bölgesini denetlemek için kurmaya başladığı gözlem noktaları faaliyetlerini başarıyla yürüttüğü belirtilerek, Afrin ile Batı Halep bölgelerine vurgu yapılması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre MGK bildirisinde iki bölge şu nedenlerle ön plana çıktı: Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin elinde bulunan Afrin’in izole edilmesine öncelik veriyor. TSK İdlib’de kuracağı 12 gözlem noktasından üçünü Afrin-İdlib sınır hattındaki Bereket Dağı civarına kurdu. Bu hatta üç gözlem noktası daha kurulması planlanıyor.

TSK böylece PYD’nin Afrin’den İdlib’e ve Akdeniz’e inme planını önlemiş olacak. Afrin bölgesinin PYD’den temizlenmesini isteyen Türkiye, kendi güvenliğini sağlamak amacıyla, Afrin hudutunda gereken her türlü tedbiri alacağını da bildirdi.

Türkiye Batı Halep vurgusuyla yine Türkiye sınırına doğru belirli aralıklarla küçük yerleşim yerlerinde hâkim olan El Kaide kökenli Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile Esad rejiminin Halep merkez ve güneydoğusundan bölgeye kaymasını önlemeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!