Afrikalı EOH İzmirli şirkete ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Afrikalı EOH İzmirli şirkete ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 10:55

Bazı uluslararası şirketler, Türkiye pazarına girdiklerinde agresif bir büyüme planı içinde oluyor. Özellikle teknoloji hizmetleri alanında...

Haberin Devamı

Bunlar arasında son dönemde en dikkat çekeni ise Güney Afrikalı teknoloji odaklı kurumsal hizmetler firması EOH Holdings. Afrika kıtasının en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan EOH, son bir yılda peş peşe alımlarla Türkiye’de adını duyurdu.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre , önce Çözümevi’ne ortak oldu. Ardından da geçtiğimiz aylarda İstanbul merkezli ACRON Bilişim’e... Genelde yüzde 50 hisse alımı yapan bu şirketin adı, Kasım 2016’da da Sabancı Holding’in teknoloji firması Bimsa ile anıldı. Sabancı Holding bu ortaklığı yalanladı ama EOH, Türkiye’de operasyon yapmaya devam kararı aldı. EOH Turkey, geçtiğimiz hafta İzmir merkezli Asay Grup ile masaya oturdu.

En büyük hissedarı 137 milyar dolarlık fon
Önce Güney Afrikalı EOH’tan bahsetmek gerekiyor. 11 bin 500 çalışanı olan bu teknoloji devi aralarında Dubai, Suudi Arabistan, Hindistan, İngiltere,

Afrikalı EOH İzmirli şirkete ortak oldu

Türkiye’nin de bulunduğu 19 ülkedeki ofisleriyle faaliyet gösteriyor. Hisseleri Güney Afrika’daki Johannesburg borsasında işlem gören şirket, 50 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin ortaklık yapısında da kamu öne çıkıyor. En büyük hissedar yüzde 11 ile Güney Afrika hükümetine ait Public Investment Corporation. 1911’de kurulan bu fonun başında Güney Afrika Ekonomi Bakan Yardımcısı var. Fon, 137 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip.

Haberin Devamı

Gelelim EOH’un yaptığı son Türkiye operasyonunun ayrıntılarına... Güney Afrikalı teknoloji devi, 1998’de kurulan İzmir merkezli Asay Grup’a ortak olma kararı aldı.

EOH Turkey Bilişim ve Yazılım adlı firmayla bu ortaklığa giden Güney Afrikalı şirket, Asay İletişim Hizmetleri Sanayi, Asay Vad Otomasyon Teknolojileri Sanayi, Asay Enerji İnşaat Sanayi ve Asay Elektronik Elektronik Malzemeleri Servis Hizmetleri Sanayi şirketlerinin yüzde 50’sini satın almak için gerekli resmi kurumlara başvurdu.

Yeni yatırımın sinyalini ACRON’la verdi
EOH’un Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ebrahim Laher, ACRON ortaklığının ardından, “Kısa vadede büyüme stratejimizde kamu ve özellikle belediye sektörlerine odaklanmak bulunuyor. Türkiye, çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğimiz son derece önemli bir ülke konumunda. Doğru partnerlerle bu yatırımlara devam edeceğiz. EOH, Türkiye’de SAP ekosisteminin en önemli oyuncularından biri konumuna gelmeyi hedefl emekte ve bu doğrultuda tüm stratejik adımları atacak” şeklinde açıklama yaparak yeni alımların sinyalini geçen yılın ortalarında vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!