Afrika'da tango

Güncelleme Tarihi:

Afrikada tango
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Tevez’in biri ofsayttan iki ve Higuain’in golleriyle farkı bulan Maradona’nın öğrencileri, 1986’da finalde yendiği Panzerler’le 3 Temmuz’da kozlarını paylaşacak.

DÜNYA Kupası’nın favorilerinden Arjantin, Dos Santos’lu Meksika’yı 3-1 yenip, son 8 takım arasına adını yazdırdı. 1986’da futbolcuyken kazandığı kupaya bu kez teknik direktör olarak göz diken Maradona, Meksika’da finalde devirdikleri Panzerler’le bu kez çeyrek finalde kozunu paylaşacak.

Henüz 8. dakikada Salcido ve Guardado’nun vuruşlarında peş peşe iki vuruşu direkten dönen Meksika’nın kaderi adeta o anda çizilmişti. Hakem hatalarının can yaktığı günde bir facia da Arjantin-Meksika maçında yaşandı. Dakikalar 26’yı gösterirken Messi’nin şutunda kaleye yönelen topu bir metre ofsayt pozisyonundayken tamamlayan Tevez tabelayı değiştirirken Meksikalı oyuncuların haklı itirazlarını İtalyan hakem Roberto Rosetti duymazdan geliyordu: 1-0.

Sadece Hernandez

Meksikalılar, ofsayttan yedikleri golün moral bozukluğunu üzerlerinden atma fırsatını bulamadan ikincisini kalelerinde gördüler. Osorio’nun hatasını affetmeyen Higuain, 33. dakikada kaleci Perez’den sıyrılıp topu filelere bıraktı: 2-0.
Arjantin’in baskısı altında geçen ilk yarıda başka gol çıkmayınca Tangocular soyunma odasına 2-0 önde gitti.
Maradona’nın öğrencileri, ikinci yarının başında farkı açan golü attı. 52. dakikada Tevez, önünde bulduğu topu sert bir şutla kaleye yolladı: 3-0.

Uzaktan şutlarla rakip kalede gol arayan Meksika’nın çabaları 71. dakikada sonuç verdi. Arjantin defansını ekarte etmeyi başaran Hernandez sert bir şutla skoru 3-1’e taşıdı. Maç 3-1 sona ererken Arjantin yoluna devam etti.

Meksika’yı Rosetti yaktı

DÜNYA Kupası’nda dün oynanan iki maça da hakem hataları damgasını vurdu. İngiltere’nin çizgiyi geçen golü Uruguaylı hakemlere takılırken, İtalyan hakem Roberto Rosetti de Meksika’yı yaktı. Rosetti’ye en ağır eleştiri kendi ülkesinin basınından geldi. Dünya kupası finalini yönetmesi beklenen Rosetti’nin yaptığı hata ile Arjantin’e avantaj sağladığı belirtilirken, yapılan hata Çizme’de alay konusu oldu. Sky TV’ye maçı yorumlayan Marco Tardelli, “O gol olmasaydı, Meksika belki de maçı kazanabilirdi. Çünkü gole kadar sahanın hakimiydiler. Üç gollük pozisyon yakaladılar. Ancak ofsayttan yedikleri golle yıkıldılar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!