Afrika değil İzmir

Güncelleme Tarihi:

Afrika değil İzmir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2008 12:47

Kültürpark'taki hayvanat bahçesi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na taşınıyor.

İZMİR Kültürpark'taki hayvanat bahçesinden Doğal Yaşam Parkı'na taşınma işlemi gerçekleşen hayvanlar kervanına devekuşları ve maymunlar da katıldı. Park içindeki 18 bin metrekarelik Afrika Savanı'nda açık alana bırakılan devekuşları, yıllar sonra özgürlüğü doyasıya yaşadı.

İzmirliler'in merak ve heyecanla bekledikleri Sasalı'daki Doğal Yaşam Parkı'nda açılış hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Filler, aslanlar, kaplanlar ve pumaların ardından, devekuşları ve maymunlar da yeni evlerine taşındı. Taşınma işlemi daha önceki hayvanlarda olduğu gibi uzun ve zorlu geçti. Kendileri için özel hazırlanan konteynerlere girmemekte direnen 6 devekuşu, bakıcılara zor anlar yaşattı.

Doğal Yaşam Parkı'nda 18 bin metrekarelik alanda oluşturulan Afrika Savanı'na bırakılan devekuşları, yeni yuvalarına kısa sürede alıştı. Özgürlüğün tadını doyasıya çıkaran, geniş arazide oradan oraya koşturan 6 devekuşu, kendilerini görmeye gelecek ziyaretçileri şimdiden beklemeye başladı. Afrika'nın doğal hayatını yansıtan savanda tutsaklık duygusunu hissetmeden yaşayacak devekuşlarına yakında hayvanat baheçesinin simgelerinden Efe'nin de aralarında yer aldığı, ikisi dişi üç zürafa, zebralar ve Afrika antilopları da katılacak.

HER MAYMUNA 300 METREKARE

Doğal Yaşam Parkı'nda özgürlükle tanışan diğer sakinler ise maymunlar oldu. İlk etapta kapalı barınaklara bırakılan maymunlar, birkaç gün içinde kendileri için hazırlanan doğal yaşam alanına salınacak. Yeni parkta maymun başına 300 metrekare alan düşüyor. İki adadan oluşan maymun yaşam alanları toplam 6 bin 600 metrekare olarak planlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!