AFL öğrencilerine 400 TL burs

Güncelleme Tarihi:

AFL öğrencilerine 400 TL burs
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 21:03

İstanbul’un gözde okullarından Atatürk Fen Lisesi (AFL) kurulduğu 1982’den beri yaklaşık 3 bin mezunuyla bir aile gibi hareket ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezunlar Derneği her yıl Türkiye’nin çeşitli illerinden okula gelen başarılı fakat maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs desteği veriyor. 2 bin aktif mezunu olduğunu söyleyen derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Alparslan, maddi durumu iyi olmayanlara destek verdiklerini, eski mezunların öğrencilere hem kariyer desteği verip, hem de staj imkanı sağladığını belirtti. Alparslan okuldaki burs olanakları ve mezun-öğrenci ilişkileriyle ilgili şunları söyledi:

MEZUNLARA DA DESTEK
Lisemize Türkiye’nin parlak öğrencileri geliyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrencileri, rehber öğretmenlerimiz tespit ettikten sonra okul aile birliğinin de katkılarıyla mezunlar derneği olarak burs veriyoruz. Aylık 400 TL’lik bir harçlık katkısında bulunuyoruz. Bu süreç gizli bir şekilde yürütülüyor. Öğrencilerimizin yıpranmasını istemiyoruz. Dernek olarak eski mezun veya hayırseverlerden gelen desteği öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Burs dışında bir proje yapmak isteyene de maddi yardım sunuyoruz. Ayrıca üniversitede eğitim alan mezunlarımıza da burs veriyoruz. Geçen yıl 4 mezunumuza bu desteği sağladık.

Mezunlarımız başta ABD ve Kanada olmak üzere yükseköğretimde lider ülkelere, özellikle yükseklisans düzeyinde gidiyor. lisans düzeyinde de öğrencilerimiz var ancak özellikle ABD’de lisans düzeyinde burs almak oldukça zor. Mezunlar derneği olarak kısa vadede ilk hedeflerimizden biri, lisans düzeyinde giden öğrenci sayısını daha da arttırmak. Bunun için dünyanın çeşitli üniversitelerindeki mezun akademisyenlerle öğrenci arkadaşlarımızı biraraya getirecek bir ağ kurduk. Burada erken yaştan itibaren gençlerin bilim dünyasını tanımasını ve yeni bağlar kurmasını hedefliyoruz.

UZMANLARDAN STEM DERSLERİ
Öğrencilere başta STEM olmak üzere birçok alanda uzman desteğiyle atölye düzenlediklerini anlatan başkan Alparslan şunları söyledi: “Atölyelerde öğrencilerimiz kodlama gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca robotik takımımız da önemli dereceler elde etti. Son olarak Tayland’da 49’uncu Uluslararası Kimya Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek 4 öğrenciden 3’ü Atatürk Fen Liseli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!