‘Afife’ adayları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

‘Afife’ adayları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 00:00

Türk tiyatrosunun efsanevi oyuncularından Afife Jale adına Yapı Kredi Sigorta tarafından verilen Tiyatro Ödülleri’nin adayları açıklandı.

Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen geceye Haldun Dormen, Müjdat Gezen, Engin Uludağ, Emre Kınay, Ahu Türkpençe, Hande Ataizi gibi tiyatro dünyasından isimler katıldı.

BU yıl onbeşinci kez gerçekleştirilecek olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2011 adayları ile özel ödül sahipleri, Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile açıklandı ve adaylara sertifikaları takdim edildi.
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Oylama Kurulu Başkanı M. Salih Başağa, Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Seçici Kurul Başkanı Tijen Par’ın da katıldığı gecede özel ödül alanların adı da açıklandı.
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin bu yılki Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Müjdat Gezen, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü’ne Dilek Türker, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne Tuncer Cücenoğlu, Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü’ne Punk Rock Oyuncuları (Dot) ve Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Ayşegül Yüksel layık görüldü. 14 dalda belirlenen adaylar arasından kazananlar 18 Nisan Pazartesi akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Korhan Abay’ın sunumuyla gerçekleştirilecek törende belli olacak.
Özel Hayatlar’da ki rolü ile ‘Yılın En Başarılı Müzikal / Komedi Kadın Oyuncusu’ ödülüne aday gösterilen Hande Ataizi’de basın toplantısına katılarak adaylık sertifikasını ünlü yönetmen Engin Uludağ’ın elinden aldı. Dizi sektöründeki astronomik oyuncu ücretleri hatırlatılan Ataizi, konu hakkında bir fikri olmadığını söyledi ve ‘Tiyatro da bu tür paralar kazanılmıyor. Açıkçası ben tiyatrodan büyük bir para kazanmıyorum. Sahnede olmayı sevdiğim için tiyatro yapıyorum’ dedi.
Birlikte oynadıkları ‘Sondan Sonra’ adlı oyunla En Başarılı Erkek Oyuncu ve En Başarılı Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilen Emre Kınay ile Ahu Türkpençe’de geceye beraber katıldı.

AFİFE JALE’DE YILIN ADAYLARI

EN BAŞARILI PRODÜKSİYON
Dünyanın Ortasında Bir Yer -
İBB Şehir Tiyatroları
Tehlikeli İlişkiler - İBB Şehir Tiyatroları
Vanya Dayı - Tiyatro Pera
EN BAŞARILI YÖNETMEN
Aleksandar Popovski - Tehlikeli İlişkiler
Arif Akkaya - Arzunun Onda Dokuzu
M. Nurullah Tuncer -
Dünyanın Ortasında Bir Yer
ERKEK OYUNCU
Emre Kınay - Sondan Sonra
Levent Üzümcü - Tehlikeli İlişkiler
Reha Özcan - Bedensiz Kadın
KADIN OYUNCU
Ahu Türkpençe - Sondan Sonra
Neslihan Arslan - Temiz Ev
Şebnem Köstem - Tehlikeli İlişkiler
YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Erhan Abir - Çığ
Civan Canova - Ölüleri Gömün
Köksal Engür - Festen (Kutlama)
YARDIMCI KADIN OYUNCU
Defne Yalnız - Kadın Sığınağı
Sema Çeyrekbaşıoğlu - Temiz Ev
Sevtap Çapan - Çığ

Hayatında almadığı alkışı şimdi alıyor

Türk tiyatrosunun Afife gibi çok yürekli, inançlı ve sabırlı insanların omuzlarında yükseldiğini söyleyen Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen; “Afife’ye ithaf edilen ödüller aracılığıyla biz de tiyatromuza adanan ömürlere ve yüreklere teşekkür edebilme imkanına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Afife hayatında alamadığı alkışları, ölümünden uzun yıllar sonra biraz da bizim sayemizde alıyor. Yapı Kredi, 15 senedir samimi bir şekilde Türk tiyatrosunu ve tiyatrocusunu destekliyor. Yapı Kredi, Afife Tiyatro Ödülleri’nin eşsiz hikayesini 15. yıl vesilesiyle bir kitap haline de getiriyor” dedi.

DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

Arif Mardin gecesi

TÜRKİYE’nin yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri olan Arif Mardin, bu akşam Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde düzenlenecek bir törenle anılacak. Törende, Arif Mardin’in müzisyen oğlu Yusuf (Joe) Mardin tarafından hazırlanan “The Greatest Ears in Town (Kentteki En İyi Kulaklar)” isimli belgesel de gösterilecek. Belgeselde The Bee Gees’ten Aretha Franklin’e, Barbara Streisand’dan Norah Jones’a dünyanın en ünlü müzisyenleri Arif Mardin’le nasıl tanıştıklarını ve neler yaşadıklarını anlatıyor./ Sefa KAPLAN

‘Sihirli Flüt’ten resital

DÜNYACA ünlü flüt solistimiz, Şefika Kutluer 26 Mart Cumartesi akşamı İstanbul’da Beşiktaş Fulya Konser Salonu’nda bir resital veriyor. Kutluer’e vereceği resitalde, Amerika’lı piyanisti Maribeth Gowen eşlik edecek.

Esra Carus iki sergiyle Berlin’de

SANATÇI Esra Carus son dönem çalışmalarını Berlin’de açtığı iki ayrı sergiyle sanatseverlere sunuyor. Literaturforum im Brecht ? Haus’da yer alan ‘Hukuk ve Ahlak Mağdurları’ başlıklı kişisel sergisinde Jeanne D’arc’ı yeniden yorumluyor. Alman sanatçı Hildegard Skowasch ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Orient- Okzident?’ adlı enstalasyon çalışması ise Kronenboden Gallery’de yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!