Afetler için yardım ve işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Afetler için yardım ve işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 14:35

Afetler için yardım ve işbirliği

Haberin Devamı

MANİSA İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Manisa Telsiz Radyo Amatör ve Arama Kurtarma Derneği olası bir afet durumunda birbirlerine destek vermek amacıyla yardım ve işbirliği protokolü imzaladı.

Ülke genelinde ve Manisa'da olası bir afet durumunda birlikte hareket etmek ve haberleşme ağını sağlamak, yapılacak olan tatbikatlarda birbirlerine destek vermek amacıyla Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği Arasında karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzalandı. Valilik makamında imzalanan protokol törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, AFAD İl Müdürü Bekir Şen, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) Başkanı Bahattin Özer ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı. Protokol imza töreni öncesi konuşan AFAD İl Müdürü Bekir Şen, protokol imzalanmadan önce de derneği ve gönüllü üyelerinin kendilerine gereken desteği sağladığını belirterek, imzalanan protokol sayesinde verilen ve bundan sonra verilecek olan desteğin resmileştiğini dile getirdi. Şen protokol ile MAT Derneği ile olası afet durumlarında koordineli bir şekilde çalışacaklarını ve yapılacak afet tatbikatlarında birbirlerine gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.

MAT Başkanı Bahattin Özer, afet durumunda ellerinden geldiğince gönüllülük usulüne göre yardım yapmak ve haberleşmeyi gönüllülük usulüne göre sağlamak için protokol hazırladıklarını söyledi.

Vali Güvençer ise, afet konusunun toplumun tüm katmanlarının ele alması gerektiğini ve afet durumlarında toplumun topyekün seferber olmaya hazır olduğunu belirterek, bu tür protokollerin kurumlar ile sivil toplum örgütlerine örnek olması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından MAT Derneği Başkanı Özer ile AFAD İl Müdürü Şen, Vali Güvençer himayesinde yardım ve işbirliği protokolüne imza attı.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

  

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!