Afete 8X8’li müdahale

Güncelleme Tarihi:

Afete 8X8’li müdahale
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 16:11

AFAD’ın envanterine katılan 8X8 amfibik arama kurtarma araçları Başkent’te düzenlenle törenle hizmete girdi. Enkaz üzerinde ve suda yol alabilen 40 araç, afet durumunda can kurtaran AFAD ekiplerini güçlendirecek.

Haberin Devamı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ulaşımın zor olduğu afet bölgelerine, 8X8 amfibik arama kurtarma araçları ile erişecek. Türkiye genelinde hizmete girecek 40 araç, Ankara’da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AFAD Başkanı Fuat Oktay’ın da katılımı ile gerçekleştirilen törendi AFAD İl müdürlüklerine teslim edildi. Yenimahalle’deki AFAD Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende amfibik araçlar bir tatbikat gerçekleştirildi.

BİRÇOK ÜLKEDE YOK

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, “Bir çok ülkenin envanterinde bulunmayan bu araçların artık Türkiye’de kullanılıyor olması bizim için önemli bir fırsat. ‘Her şey merkezden olmasın, Ankara anında yetişemeyebilir’ dedik ve Türkiye’nin 22 noktasına AFAD Lojistik Merkezi kurduk. Nerede bir afet, enkaz, yangın, trafik kazası varsa, itfaiyeden ambulanstan önce AFAD ekipleri gidiyor. AFAD’ın çalışanları cesur ve fedakar bir şekilde o enkazların artına giriyor. 8X8 amfibik araçların da kazasız belasız kullanılmasını diliyorum” dedi. AFAD Başkanı Oktay ise, “Türkiye Afet Müdahale Planı ile oluşturduğumuz müdahale sistemimizi araç ve gereç alt yapımız ile güçlendiriyoruz. Liderliğimizde bugüne kadar olan çalışmalarımız hız kazandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENGEL TANIMIYOR

AFAD’ın envaterine alınan 8X8 amfibik arama kurtarma araçları; yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde kullanılacak. 8X8’ler, 50 derece dik yokuşları çıkabiliyor, 45 derece yan eğimli arazilerde yol alabiliyor. Enkazda hareket kabiliyetine sahip olan araçlar, 35 litre benzinle 8 saat aralıksız olarak arama-kurtarma faaliyeti yürütebiliyor. Karada 6, suda ise 4 personel taşıma kapasitesine sahip araçlar, sedye konulduğunda ise 3 personelin ulaşımını sağlayabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!