Afet ve Acil Durum masa başı tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Afet ve Acil Durum masa başı tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 17:46

Afet ve Acil Durum masa başı tatbikatı

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Yerel Düzey Barınma Hizmet Grubu Operasyon Planı kapsamında olası bir afette kurulacak olan barınma alanlarında görevlendirilen personellerle masa başı tatbikatı yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait Korkutata' nın konuşmasıyla başlayan tatbikatta, ilde afet ve acil durumlarda barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için yapılan hazırlıklardan da bahsedildi. Bu kapsamda Çankırı'da 4 adet il merkezi ve 11 adet ilçelerde olmak üzere toplamda 21 bin kişi kapasiteli çadır kent ve 6 bin 400 kişi kapasiteli konteynır kent planlaması yapılırken, afet anında kurulabilecek şekilde tüm hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

TAMP Planı il koordinatörü Abdullah Özçelik tarafından afet yönetiminde kullanılmak üzere AFAD tarafından geliştirilen Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) hakkında bilgilendirme yapıldı. Çankırı'daki tüm kurumların ve STK'ların bu sisteme dahil edildiği ve afet anında koordinasyonun AYDES ile sağlanacağı belirtildi. Afete Hazır Çankırı Projesi ile Çankırı AFAD'ın ilde tüm kurum ve bireyleri ile koordineli olarak afete hazır olmak için bu tatbikatların her yıl yapılacağı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!