Aferin size...

Güncelleme Tarihi:

Aferin size...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcuların, Samsun galibiyeti ile ne denli büyük bir gerginlikten kurtulduklarını, sabaha yaklaşan saatlerde İstanbul'a dönerken uçakta anladım.

Arka tarafta toplanmışlardı. Önce aralarında şakalaşıp gülüşüyorlardı. En küçük bir espriyle birden patlayan kahkahalar gelişiyor, hepsine sirayet ediyordu. Sonra biri şarkıya başladı. Sanki bu bir işaretti, ardından şarkılar, türküler birbirini izledi. Bir anda kendi özgüvenlerini kazanmışlardı. Bu sadece bir galibiyetin getirdiği kazanma sevinci değil, bilerek, inanarak güzel oynamanın ve bunun da iyisinin yapılabileceği inancıydı.

Daha önceleri bir yerlere sinip oturan Tarık, çevresini saran muhabir arkadaşlarla gülerek konuşuyor, geçmişte Fenerbahçe'ye çok büyük katkılar yapmış, şimdi ise spor yazarı olarak hizmet veren bir ağabeyinin nasihatlarını can kulağı ile dinliyor, yüzüne, gözlerinin içine gülerek bakıyordu. Büyük Saffet, kenar köşelere sinmiyor, salına salına dolaşırken basının hedef adamı Gospodin Bariç, koltuğunda gerine gerine oturuyordu.

HER ŞEY GÜZELDİ...

Samsun'da her şey güzeldi.

Takım ön liberolu tandem sistemi içinde sahayı fevkalade parsellemiş, Samsun akınlarını iki blok halinde gögüslüyor, iki yandan Tayfun ve Mustafa Doğan ileri geri şimendifer gibi gidip geliyor, rakip forvete soluk aldırmıyordu. Bariç inadından vazgeçmiş, Fener'in aşılmaz defans sistemini canlandırmıştı. Aferindi ona...Sürekli eleştirdiğimiz teknik adama şimdi alkış tutuyorduk.

Tarık muhteşem bir oyun çıkarıyor, gol şutlarında daha güçlü olduğu zaman, ulusal takımın değişmez adamı olacağının kesin işaretini veriyordu. Bir aferin de ona diyorduk.

Bugüne dek egoistlikle suçladığımız Boliç, hepimize gereken cevabı veriyor, muhteşem pasıyla Fener'i galibiyete taşıyor ve bunu sürdürerek takımını ikiye üçe doğru itiyordu. Bir koca aferin de ona gönderiyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorduk.

Hele Uche... Geride geçilmez bir kale oluşturuyor. Üstüne gelmeye kalkanları bin beygir gücündeki bir treyler gibi sürüp götürüyordu.

Haydi Fenerbahçeliler, önünüzde üç maç var... Bunları alın, göreceksiniz, her şey düze çıkacak. Kazandığınız o güzelim moralinizi yitirmeyin yeter...

zz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!