AfD’YE öfke Merkel’e övgü

Güncelleme Tarihi:

AfD’YE öfke Merkel’e övgü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 10:09

Almanya’nın Türk kökenli ünlü rap sanatçısı Eko Fresh’in yeni albümü çok tartışı- lacak. 22 Nisan’da piyasaya çıkacak yeni albüm AfD’ye karşı ve Merkel’den yana.

Haberin Devamı

Bir süredir sessiz olan Eko Fresh yeni albümüyle Almanya’yı sallayacak. Asıl adı Ekrem Bora olan Kölnlü Eko Fresh, yılbaşı gecesi Köln’de yaşanan olaylar, yabancı karşıtı parti AfD ve Başbakan Merkel üzerine parçalarıyla Almanya’da çok tartışma yaratacak. ‘

Freezy’ adlı yeni albümünde “AfD, Almanya için bir kabus” parçası siyasi bir rap. Eko Fresh, bu parçasında AfD’yi yerden yere vuruyor ve Başbakan Merkel’i övüyor.

AfD’YE öfke Merkel’e övgü



Türkçe sözler de kullandığı şarkıda, Merkel için “Angie’me dokunan, bizi karşısında bulur” diyen Eko Fresh, “Benim dedem savaştan sonra size yardıma geldi. Torunu şimdi televizyon programı yapıyor. Adım Ekrem Bora, ben bir kanakım. Alman olmaktan da gurur duyuyorum” diyerek, AfD’ye meydan okuyor.

Alman haber ajansı DPA’ya konuşan Eko Fresh, “Parçayı yaptığımda biraz da kendime güldüm. O zamana kadar Merkel’i savunacağım hiç aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama bu konuda Merkel’i savunma ihtiyacı duydum. Bu, benim her konuda onu destekleyeceğim anlamına gelmez” dedi.

32 yaşındaki Ekrem Bora yeni albümünde Köln ve çevresini, yılbaşı gecesi yaşanan tecavüz olaylarını alaylı bir dille şarkıya döküyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!