AFAD'tan Vali Köse'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

AFADtan Vali Köseye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 16:52

AFAD'tan Vali Köse'ye ziyaret

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- SİVİL Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında, Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait Korkutata, beraberindeki kurum personeli ile Vali Mesut Köse'yi ziyaret etti.

Ziyarette, İl Müdürü Korkutata tarafından sivil savunmanın önemine ve ilimizde yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Bu çerçevedesivil savunmanın, düşman taarruzları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabalarını kapsadığı ifade edildi. Ulusal varlığın sürdürülmesi için bilinçli, planlı, nitelikli önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunmanın yalnız savaşta değil, deprem, yangın, su baskını ve kaza gibi büyük felaketlerde de vazgeçilmez olduğu vurgulandı. Bu derece öneme sahip olmasına nedeniyle de 28 Şubat'ın Sivil Savunma Günü olarak kutlandığı belirtildi.

Vali Mesut Köse, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftanızı kutluyorum" dedi. Günün anısına hazırlanan plaketin takdim edilmesiyle ziyaret sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!