AFAD’a amfibik araç desteği

Güncelleme Tarihi:

AFAD’a amfibik araç desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 12:45

Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) amfibik araç tahsis edildi. Araç yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sular ile yoğun karlı arazilerde kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Zorlu arazi şartlarında, ulaşımın güç olduğu afet ve acil durum bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinin hiçbir engele maruz kalmadan devam etmesi amacı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca tahsisi yapılan amfibik araç teslim alınarak Kırklareli’ne getirildi.

AFAD’a amfibik araç desteği


 AFAD Kırklareli İl Müdürü Muhsin Özer, "8x8’ler; su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın, deprem gibi sıklıkla karşı karşıya kaldığı afetlerde hayat kurtaracak. Amfibik özelliğe sahip araçlar; yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde kullanılacak. Araçlar, 50 derece dik yokuşları çıkabiliyor, 45 derece yan eğimli arazilerde yol alabiliyor. Enkazda hareket kabiliyetine sahip olan bu araçlar, 35 litre benzinle 8 saat aralıksız olarak arama-kurtarma faaliyeti yürütebiliyor. Karada 6, suda ise 4 personel taşıma kapasitesine sahip araçlar, sedye konulduğunda ise 3 personel taşıyabiliyor. Amfibik araç sayesinde ilimizde yoğun kar yağışı ve kötü hava koşullarının hakim olduğu dönemde her noktaya ulaşabileceğiz. Araç ilimiz için hayırlı olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!