AFAD ve UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Güncelleme Tarihi:

AFAD ve UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 14:46

AFAD ve UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Haberin Devamı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN’daki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde AFAD, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı tatbikat gerçeği aratmadı. Senaryo gereği telesiyejde mahsur kalan ve bir kayakçının telesiyejden atlaması sonucu yaralanmasının ardından, kurtarma ekiplerinin yaptığı tatbikat göz doldurdu.
Munzur Dağı’nın deniz seviyesinden 2 bin 970 metre yüksekliğinde yer alan Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen tatbikat ilgi çekti. Erzincan Valiliği koordinasyonundaki tatbikata, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma ve 112 Sağlık personelinden oluşan 25 kişilik ekip katıldı. Kayak Merkezi’nin ilk istasyonunda yapılan tatbikatta, senaryo gereği mekanik arıza sonucu telesiyejin durması nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı. Bir kişinin panik içerisinde atlayarak yaralanması ardından, Jandarma , AFAD, UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri harekete geçti.
Tatbikatta, senaryo uyarınca telesiyejden atlayan yaralıya ilk müdahale UMKE ekipleri tarafından yapıldı. Yaralının sedye ile ambulansa taşınması ardından, telesiyejde mahsur kalan ve yardım isteyenler için AFAD ekipleri telesiyejlerin direklerine çıkarak mahsur kalanları kurtarmak için harekete geçti. Kurtarma ekipleri halatlar vasıtası mahsur kalanlara ulaştı ve yine halatlar vasıtası ile onları indirdi. Kayak sezonun başlamak üzere olduğunu söyleyen Vali Ali Arslantaş, şöyle dedi:
"Kayak sezonu başladığında mekanik arızalardan dolayı telesiyej sistemimizde kalabilecek vatandaşlarımızın ne şekilde kurtarılabileceğine yönelik olarak AFAD, UMKE ve Jandarma ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri bir tatbikatı izledik. Başarılı bir tatbikat oldu. Gerçeğini aratmadı. Arzu ettiğimiz hiçbir vatandaşımızın bu pozisyonu yaşamaması. Fakat mekanik arızadan dolayı meydana gelebilecek bu şekilde ve benzeri olayların vatandaşlarımızın zarar görmeden atlatabilmesi adına bizde idare olarak hazırlıklı olmak adına bu tatbikatı düzenledik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!