AFAD TIR'ı depremi yaşattı

Güncelleme Tarihi:

AFAD TIRı depremi yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 18:20

AFAD TIR'ı depremi yaşattı

Haberin Devamı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem simülasyon TIR'ı ile Manisalı vatandaşlara gerçeği aratmayan bir simülasyon eşliğinde deprem eğitimi verildi. TIR'daki simülasyon kısmında Richter ölçeğine göre olası bir 6.0 büyüklüğündeki depremi hisseden vatandaşlar, neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gönderilen AFAD deprem simülasyon TIR'ı, Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'na geltirilerek, vatandaşlara deprem eğitimi verilmeye başlandı. AFAD'da görevli eğitmenler Hasan Berber ve Neslihan Çalışkan tarafından verilen eğitimlerde, vatandaşlara simülasyon eşliğinde gerçek depremi anı yaşatılıyor. TIR'ın içindeki sınıf görünümündeki bölüme oturtulan vatandaşlara ilk olarak, olası bir deprem anında ne yapması gerektiği konusunda teorik olarak eğitim, ardından Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem yaşatılarak uygulamalı eğitim veriliyor.

AFAD eğitmeni Hasan Berber, Türkiye'nin bir deprem kuşağı içerisinde olduğunu ve toplumun her an olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. Deprem anında en büyük can kayıplarının yanlış davranışlardan ve uygulamalardan kaynaklandığını ifade eden Berber, "Türkiye bir deprem kuşağı içerisinde. Bu nedenlede toplum olarak depreme her an hazırlık olmamız ve deprem anında ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekir. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından toplumu depreme hazırlıklı hale getirmek için gereken çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde başkanlığımıza ait deprem simülasyon TIR'ı ile illerimizde vatandaşlarımıza hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimler veriyoruz. Deprem simülasyonumuz ile olası bir depremin şiddetini, neler olduğunu, neler yaşandığını vatandaşlarımıza yaşatıyoruz. Böylece vatandaşımız olası bir deprem anında ne yapması gerektiğini daha bilinçli olarak öğreniyor" dedi.

TIR'ın 12 Haziran'a kadar Manisa'da eğitim vereceğini dile getiren Berber, daha sonra Kütahya'ya hareket edeceğini ifade etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!