AFAD öğrencileri depreme hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

AFAD öğrencileri depreme hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 12:02

AFAD öğrencileri depreme hazırlıyor

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- AFAD, Erzurum'da olası depremlere karşı öğrencilere deprem eğitimi veriyor, ardından tatbikat yapıyor. 
    Deprem öncesi, sırası, deprem sonrası yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlerin önemli olduğuna işaret eden AFAD uzmanları, bu kapsamda Erzurum’da ilk, orta dereceli okullar ile kamu kurum ve kuruluşlarında afet öncesi, sırası, sonrasında alınacak tedbirler ile ilk yardım konularında eğitim çalışması yaptıklarını bildirdiler. Bugüne kadar devam eden çalışmalarda 27 ilk ve orta dereceli okulda 19 bin 492 öğrenci, 658 öğretmene eğitim verildiğine işaret eden yetkililer, aynı süre içerisinde 11 kamu kurum ve kuruluşunda  görevli 663 personelin ilk yardım, deprem konularında bilgilendirildiğini belirttiler. 
    Olası depremde sınıflarında bulunan öğrencilerin neler yapmaları gerektiğini, öğrencilerin sınıflardan tahliyesini de süre tutarak uygulamalı olarak gösterdiklerine dikkati çeken İl  Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı şunları söyledi:
     "Deprem Haftası dolayısıyla okullarımızda başlattığımız eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız basit birkaç teknik ile tüm çocuklarımıza en azından özellikle  deprem anında ve sonrasında hayatta kalabilme, yaşamı sürdürdü konusunda yardımcı olabilmek istiyoruz. Çocuklarımıza elimizdeki imkanlar doğrultusunda bu teknikleri göstermeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımıza ilgili kurumlar desteğini ne kadar artırırlarsa bizimde aynı oranda daha çok kişiye ulaşma imkanımızın artacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız burada yaptığı çalışmalarla sadece çocuklarımıza eğitim vermiyor, kurumlara bir afet durumunda doğru adımları atabilmesi yönünde eksiklerini görebilmelerini sağlama konusunda tamamlayıcı unsur olmaya çalışıyorlar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!