AFAD, öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verdi

Güncelleme Tarihi:

AFAD, öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 14:16

AFAD, öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verdi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, Deprem Haftası nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere, 'İlk 72 Saat ve Temel Afet Bilinci' eğitimi verildi.

'Afete Hazır Türkiye-Afete Hazır Okul' projesi kapsamında, 'İlk 72 Saat ve Temel Afet Bilinci' eğitimleri kapsamında, başta deprem olmak üzere doğal afetlere ve acil durumlara karşı öğrencilerde sosyal bilinç oluşturuluyor. AFAD eğitmenleri 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle, AFAD eğitmenleri tarafından 16 okulda, 3 bin 228 öğrenciye afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri anlatıldı. Acil durumlar için bina tahliyesi tatbikatı da gerçekleştirildi.

Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencileri olası afetlere karşı bilinçli ve hazır hale getirmek istediklerini söyledi. Deprem haftası nedeniyle düzenledikleri eğitimlerde eğitmenler tarafından öğrencilere afet türleri ve olası afetlerde davranış tarzlarının anlatıldığını ve tahliye tatbikatlarının gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Afetlere karşı mücadelenin en önemli basamağı bilinçli bir topluma sahip olmaktır. Bilinçli bir toplum olmanın temel taşlarından biri ise erken yaşlardan itibaren eğitimler verilmesidir. Temel afet bilinci eğitimini almış, acil durumlara karşı yapması ve yapmaması gerekenleri bilen bilinçli bir nesil yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bilindiği üzere sadece deprem haftasında eğitimler düzenlemiyoruz. AFAD olarak şu ana kadar il genelinde 23 bin 887 kişiye eğitim verdik. Eğitim faaliyetleriyle okulları, iş yerlerini ve halkımızı muhtemel afetlere karşı hazır ve bilinçli hale getirmek istiyoruz."

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!