AFAD müdürü ve ekipleri depremi yaşadı

Güncelleme Tarihi:

AFAD müdürü ve ekipleri depremi yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 17:42

AFAD müdürü ve ekipleri depremi yaşadı

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – AFAD Başkanlığı'nın Deprem Simülasyon TIR'ı Karabük’te vatandaşlara yönelik deprem eğitimi verirken, AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ile ekipleri de 7.4 şiddetindeki depremi yaşadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geliştirilen Deprem Simülasyon TIR’ı Karabük’e geldi. Kent Meydanına konuşlandırılan Deprem Simülasyon TIR’ında vatandaşlar deprem anını yaşayıp, deprem anında yapılması gerekenleri öğrendi. AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ile ekipleri de 7.4 şiddetinde bir depremi yaşarken oldukça soğukkanlı oldukları gözlemlendi. Deprem uzmanı Nuray Kaya ile karşılıklı olarak bilgilerini paylaştılar.

Erbay, Türkiye’ye en çok zarar veren afetlerin başında depremlerin geldiğini belirterek, "Afetler olmadan önce biz ne kadar fazla hazırlanırsak, afetlere karşı bilinçlenirsek oluşacak bir afette o kadar zarar görürüz. Zaten hiçbir tehlike zarar vermeden afet haline dönüşmez. Afetlerden kurtulmanın yolu zarar görmemektir. Zarar görmemenin başlıca amaçlarından bir tanesi de bilinçlenmektir. Bizde bu amaçla Karabüklü vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye eğitmeye çalışıyoruz. Deprem anında neler yapabiliriz, davranış şekillerini anlatmaya çalışacağız. Eğitimimiz sürekli devam edecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!