AFAD’dan 2014 finaline KBRN tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

AFAD’dan 2014 finaline KBRN tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 01:06

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2014 yılına ait tatbikat programını; Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

AFAD Ankara Arama Kurtarma Birliği’nde gerçekleştirilen tatbikat öncesinde, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan AFAD Başkanı Fuat Oktay, 19 ilden katılımın olduğu tatbikatla ilgili, “AFAD, afetlere hazırlık dediğimizde aslında 76 milyonu kastediyoruz. Rolümüz şemsiye kuruluştur, bütün kurumları afete hazır hale getirmektir. Bizim amacımız görsel boyutta bir şölen sunmak değil. Amacımız eksikliklerimizi fiilen görüyor olmaktır. Afetlere sıfırıncı dakikada hazır olacağız” dedi.
KBRN'yi diğer alanlardan ayıran bir özelliğin bulunduğuna dikkat çeken Oktay, “Diğer alanlardaki çalışmalarda bir şekilde afet olduğu anda hazırlıksız olduğunuz alanda dahi bir şekilde biraya geldiğinizde üstesinden gelme şansınız var. Kimyasal, biyolojik, radyolojik, siber de dahil bu alanlarda eğer hazırlıklı değilseniz, afet anında yapabileceğiniz hiçbir şeyiniz yok” ifadelerini kullandı.

KBRN tatbikatı, "kimyasal saldırı, taşıma kazası, şüpheli zarf, fabrika kazası ve radyoaktif kaza" olmak üzere beş farklı senaryo uygulaması ile yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!