AFAD afetlere karşı eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

AFAD afetlere karşı eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 13:38

AFAD afetlere karşı eğitiyor

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)  - AFYONKARAHİSAR Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri afetlere karşı farkındalık oluşturmak için yılın ilk 6 ayında 34 bin 633 kişiye eğitim verdi.
Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü, vatandaşları doğal afetlere karşı bilgilendiriyor. AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, özellikle okullarda öğrencilere yönelik eğitimler verdiklerine dikkati çekti. Buldan, “İlimiz merkez ve ilçelerinde afetlere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Okullarda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik afet bilinci eğitimi verildi. Deprem, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı. Bu eğitimlerde 105 okulda 26 bin 213 kişiye ulaşıldı. Resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda, işyeri afet ve acil durum eğitimleri düzenlendi" dedi.
40 KURUMDA 5 BİN 866 KİŞİYE ULAŞILDI
Kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) yangın, deprem, tahliye tatbikatı yapıldığını anlatan Buldan, "Bu eğitimlerde 40 farklı kurumda 5 bin 866 kişiye ulaşıldı. STK'lara afet bilinci ve temel arama kurtarma eğitimi verildi. 10 farklı eğitimde 152 kişiye ulaşıldı. 6 kuran kursunda 202 kişiye afet bilinci ve yangın eğitimi verildi. Afetler konusunda fotoğraflar sergisi açıldı. Bu sergide yaklaşık bin kişiye ulaşıldı" diye konuştu.
EĞİTİMLERİMİZİ İLÇELERDE DE SÜRDÜRÜYORUZ
AFAD deprem simülasyon TIR'ı ile ilçelerde yaşayan her yaştan insana eğitim verildiğine dikkat çeken Müdür Mehmet Buldan, eğitimlerin uygulamalı olarak verilmesinin faydalı olduğunu söyledi. İlçelerde de afet eğitimi verildiğine değinen Buldan, 2018 yılının ilk altı ayında toplam 34 bin 633 kişiye afet ve acil durumlarla ilgili eğitim verildiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!