AEÜ'ye 200 yabancı öğrenci gelecek

Güncelleme Tarihi:

AEÜye 200 yabancı öğrenci gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 13:45

- AEÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaya: "Kafkasya Üniversiteler Birliği ile yaptığımız anlaşma ile 200 öğrenci kentimize gelecek"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kafkasya Üniversiteler Birliği ile yaptıkları anlaşma gereğince 200 yabancı öğrencinin eğitim için kente geleceğini söyledi.

Bağbaşı Yerleşkesinde basın toplantısı düzenleyen Karakaya, üniversitenin 10'uncu yıl kutlamalarını Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle iptal ettiklerini belirterek, terör olaylarıyla psikolojik baskı yapmak isteyenlerin heveslerini milletin kursaklarında bırakacağını ifade etti.

Görevde olduğu süredeki çalışmalarını anlatan Karakaya, AEÜ'ye başta İslami İlimler Fakültesi ve Türkçe Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) olmak üzere bir çok akademik birim kazandırdıklarına işaret ederek, Kafkasya Üniversiteler Birliği ile yaptıkları anlaşma ile TÖMER'de 200 yurt dışı öğrencinin eğitim alacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Merkezin kuruluşunun tamamlandığını ve fiziki altyapısını hazırlama çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl yurt dışından 200 öğrenciyle bir başlangıç yapmak istiyoruz. 200 öğrencinin buraya gelme kanalları TÖMER'di. Önce merkezi açtık. Süreçlerini tamamladık. Fiziki ortamını hazırlıyoruz. Gelen 200 öğrenciyi önce bir yıl dil öğretimine alacağız, daha sonra ilgili bölümlere göndereceğiz. 5 yıl burada 200 tane yabancı öğrenci olacak. Bu her yıl yenilecek. Kafkasya Üniversiteler Birliği ile yaptığımız anlaşma ile 200 öğrenci kentimize gelecek. Hem kültürel bir farklılaşma hem de öğrenci talebini yükseltme anlamında gelişme sağlayacağız. Dünyaya kültür ihraç edeceğimiz bir yolu seçmek bana daha akılcı geliyor. Yabancı öğrenci yıllar geçtikçe artarak devam edecek."

Karakaya, üniversitede 18 bin 192 öğrencinin eğitim gördüğüne dikkati çekerek, yabancı öğrencilerin de aralarında olduğu yaklaşık 640 yeni öğrenci alımının gerçekleşeceğini aktardı.

Toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve akademisyenler de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!