AESOB'tan alışveriş çağrısı

Güncelleme Tarihi:

AESOBtan alışveriş çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2018 11:16

AESOB'tan alışveriş çağrısı

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kurban Bayram alışverişinin birliğe bağlı esnaftan yapılması çağrısında bulundu.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Kurban Bayramı'nın 20 Ağustos Pazartesi günü arife günüyle başlayacağını söyledi. Bayramın 21- 24 Ağustos günlerinde kutlanacağını hatırlatan Başkan Dere, bayram öncesi ve sonrasının da hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle tatilin 9 güne çıktığını kaydetti. Yabancı tatilcilerin yanı sıra yerli tatilcilerin de Antalya'yı tercih ettiğini vurgulayan Başkan Dere, her şey dahil sistemi nedeniyle tatilcilerin otelden dışarı çıkmadığını, bunun da esnafa katkısının bulunmadığından yakındı.

Bayram alışverişi telaşının başladığına değinen Adlıhan Dere, vatandaşlara alışverişlerini birliğe kayıtlı esnaftan yapmaları çağrısında bulundu. Esnaftan yapılan alışverişin kent ekonomisine direkt katkı sağladığına işaret eden Dere, "Antalya ekonomisinin daha çok güçlenmesi adına AVM'ler yerine esnafı tercih edin" dedi.

KURBAN BAYRAMI'NDA MERDİVEN ALTINA DİKKAT

Güvenli alışveriş için birlik üyesi esnafın tercih edilmesinin önemine değinen Adlıhan Dere, "Oda sicil kaydı bulunan esnaf sürekli denetleniyor. Vatandaşımız bir sorun yaşadığında karşısında bir sorumlu bulacaktır. Merdiven altı üretim ve satış yapan yerlerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Buradaki ürünler kalitesiz olduğu için hem maddi kayba hem de sağlık sorunlarına yol açabilir" diye konuştu.

KURBAN KESİM YERLERİ UYARISI

AESOB Başkanı Dere, kurban kesim yerleri konusunda da uyarılarda bulundu. Belediyelerce denetlenen ve kayıt altına alınan kurban kesim yerlerinin tercih edilmesi uyarısında bulunan Adlıhan Dere,

"Kesim işleminin Antalya Kasaplar Odasına kayıtlı kasaplar tarafından yapılması oldukça önemli. Bu sayede kurban kesimi uygun bir şekilde yerine getirilecek. Kurban derisi de zarar görmeyecektir" dedi.

Başkan Dere, Kurban Bayramı'nın ilk günü AVM'lerin kapatılması konusunda da çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!