AESOB'dan kış lastiği uyarısı

Güncelleme Tarihi:

AESOBdan kış lastiği uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 15:26

 AESOB'dan kış lastiği uyarısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 'kış lastiği' uygulamasının, 1 Aralık Perşembe günü başlayacağını belirterek, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürücülerini lastik takmaları için uyardı.

'Kış lastiği' uygulaması 1 Aralık Perşembe günü başlıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren 'Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek. Kurala uymayan sürücülere 602 lira ceza uygulanacak. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona erecek.

'KAZALAR İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI'

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürücülerini lastik takmaları için uyardı. Her yıl kış aylarında yaşanan kazalarda insanların hayatını kaybettiğini vurgulayan Başkan Dere, "Bu durum yola çıkmadan sürücülerin ve yetkililerin alması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken konuların önemini ortaya koymaktadır" dedi.

Kazaların yüzde 89,3'ü sürücü, yüzde 8,8'inin yaya, yüzde 0,9'unun yol, yüzde 0,6'sının taşıt ve yüzde 0,4'ünün ise yolculardan kaynaklı kusurlardan kaynaklandığına dikkati çeken Dere, "İnsan faktörü nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek yola çıkan sürücülerin emniyet kemeri takmaları, araç bakımını yaptırmaları, kış lastiği kullanmaları hız sınırına uymaları, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmamaları ve hatalı sollama yapmamaları gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!